Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

TÜGVA üyesi bir grup, Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamları protesto etti

İSTANBUL (AA) - Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik Myanmar ordusu ve Budist çetelerin başlattığı katliam, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyelerince protesto edildi.

Üsküdar'daki Mihrimah Camisi önünde bir araya gelen TÜGVA üyesi grup, çeşitli sloganlar atarak Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlara tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Ömer Yasin Karadeniz, İslam coğrafyasının her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü belirterek, "Hemen yanı başımızda Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Myanmar'ın Arakan eyaletinde şiddeti giderek artan zulmün dayanılacak hali kalmamıştır. 'Budizm'e mensup eli kanlı teröristler, geçtiğimiz 5 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım yapmadan masum Müslümanları hunharca katlettiler." şeklinde konuştu.

İslam dünyasına çağrıda bulunan Karadeniz, "Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşinize sağır ve dilsiz kalacak, onların yaşadıklarını görmezden geleceksiniz? Celladınızdan diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz." dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :