Arakan'a gıda yardımı

Arakan'a gıda yardımı

İyilikder, Arakan'daki mülteci kamplarında kalan 60 bin kişiye gıda yardımı yaptı

İSTANBUL (AA) - İyilikder tarafından Arakan'daki ihtiyaç sahibi 60 bin kişiye gıda yardımı yapıldı.

İyilikder Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bahar yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yoğun gündem nedeniyle çok fazla anılamayan 800 bin Arakanlı bulunduğunu belirtti.

Arakan'dan göç etmek zorunda kalan çocuk, yaşlı ve kadınların mağduriyetine değinen Bahar, Arakanlılar'ın kış aylarını çadırlarda geçirdiğini, özellikle çocuklar için yetersiz beslenme ve barınma şartları nedeniyle risklerin arttığını aktardı.

Bir yılda 4. kez bölgeye ulaştıklarına işaret eden Bahar, "İyilikder üyeleri ve gönüllülerden oluşan heyetimiz 18-22 Ocak tarihlerinde Cox's Bazaar bölgesindeki Kutupalong 5 ayrı mülteci kampında yaptıkları dağıtım ile 5 bin 700 gıda paketi ve 4 bin 500 battaniye yardımı gerçekleştirdiler. Son yardımlarımızla birlikte bugüne kadar yaklaşık 60 bin kişiyi kapsayan yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık. Ancak eksikler her alanda devam ediyor ve kardeşlerimizin daha çok desteğe ihtiyaçları var." ifadelerini kullandı.

Bahar, Arakanlılara yapılacak yardımlar için tüm operatörlerden "ARAKAN" yazıp 4095'e SMS göndererek, 16 lira katkı sağlanabileceğini, ayrıca "www.iyilikder.org.tr" adresinden de bağış yapılabileceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :