Araç sahiplerine iyi haber! Motorine indirim geldi! Benzinde de bekleniyor! Konya'da güncel fiyatlar

Araç sahiplerine iyi haber! Motorine indirim geldi! Benzinde de bekleniyor! Konya'da güncel fiyatlar

Brent petrol fiyatlarındaki değişiklik sonrası araç sahiplerini biraz da olsa rahatlatacak haberler geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 92 kuruş indirim geldi. Benzinde ise 27 Temmuz itibariyle 48 kuruşluk indirim bekleniyor

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş akaryakıt krizine sebep olurken, brent petrol fiyatlarındaki değişiklik sonrası araç sahiplerini biraz da olsa rahatlatacak haberler geliyor. 26 Temmuz Salı (bu gece yarısı) itibariyle motorinde 92 kuruş indirim geldi. Sektör kaynaklarına göre önümüzdeki günlerde mazotta ciddi bir indirim daha bekleniyor.

MAZOT FİYATI 92 KURUŞ DÜŞTÜ

Akaryakıt fiyatlarında indirim kesinlik kazandı ve motorinin litre fiyatı için bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 92 kuruş indirim geldi. Gece yarısı gelen indirimle motorin fiyatı İstanbul’da 24 lira 51 kuruşa, Ankara'da 24 lira 64 kuruşa, Konya'da 24 lira 70 kuruşa düşecek.

Motorin fiyatı için gelen indirim akaryakıt pompa satış fiyatlarına doğrudan yansıyacak.

BENZİNE 48 KURUŞ İNDİRİM BEKLENTİSİ

Henüz kesin olmamakla beraber bir indirim haberi de benzinden geldi. Benzinde 27 Temmuz 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş indirim beklentisi piyasaya yansıdı. Gelmesi muhtemel indirimle benzinin litresi İstanbul'da 22 lira 25 kuruş, Ankara'da 22 lira 36 kuruş, Konya'da 22 lira 46 kuruştan satılacak.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Benzin İstanbul'da 22 lira 72 kuruş, Ankara'da 22 lira 83 kuruş, Konya'da ise 23 lira 04 kuruştan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Türkiye'de LPG ürün fiyatlaması ise Cezayir'de bulunan Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılıyor. Ürün fiyatı, toptancı marjı ile dağıtıcı ve bayii marjı, vergi öncesi LPG fiyatının ana bileşenlerini oluşturuyor. Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi ilave edildiğinde nihai LPG fiyatına ulaşılıyor. LPG'de bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklikler görülebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.