Araç sahipleri dikkat! Oyalama taktiği ile vurgun

Araç sahipleri dikkat! Oyalama taktiği ile vurgun

Dolandırıcılar, 30 lüks aracı almış gibi gösterip aynı gün 2 ve 3'üncü kişilere satarak 4 milyonluk vurgun yaptı. Yasadaki açık nedeniyle araçlara el de konulamıyor.

Ankara merkezli otomobil çetesine yönelik 5 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yakalanan dolandırıcılar, 30 lüks aracı 'almış gibi' gösterip aynı gün içinde 2 ve 3'üncü kişilere 'satarak' 5 ayda 4 milyon liralık vurgun yaptı. Yasadaki açık nedeniyle değeri en düşük 110 bin lira olan araçlara el de konulamıyor.

OYALAMA TAKTİĞİ

Soruşturma dosyasına göre çetenin yöntemi şöyleydi: Çete, internette satışa çıkarılan araç sahipleriyle bağlantı kurup araç kiralama üzerine ruhsatsız açtıkları iş yerlerine çağırıyor. Araç sahibi, mesai bitimine az süre kalana kadar oyalanıyor. Araç sahibine para EFT yapılmış gibi gösteriliyor. "Saat 16.00'yı geçtiği için yarın hesabınızda olur" denilerek, noterde araç devri alınıyor. Hemen ardından çete aracı mesai bitmeden 2'inci 3'üncü şahıslara devrediyor.

RUHSATSIZ 'RENT A CAR'

Çetenin bu yöntemle son 5 ayda 4 milyonluk vurgun yaptığı, Ankara'da farklı adreslerde ruhsatsız 15 oto kiralama şirketi açıp kapattığı öğrenildi.

"YASAYI KALKAN YAPTILAR"

Çetenin yasadaki, "2'den fazla el değiştirilen araçlara el konulamaz" maddesinden yararlanmak için araçları alır almaz bağlantılı şahıslara devrettiği bildirildi. Bu nedenle mahkemenin çetenin en düşüğü 110 bin liradan alınan 30 araca el koyamadığı kaydedildi. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler :