AP'deki terör örgütü sergisi

AP'deki terör örgütü sergisi

Sosyal Demokrat Grubu Sözcüsü Komodromos: - "Bizim grup olarak pozisyonumuz, sergide herhangi bir sorun olmadığı yönünde"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyal Demokrat Grubu, AP'de terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu sergiyle ilgili bir sorun görmediklerini belirtti.

Sosyal Demokrat Grubu'nun Türkiye ile ilgili konulardaki sözcüsü Dimitris Komodromos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiye kendilerinin değil, üyeleri Josef Weidenholzer'in ev sahipliği yaptığını söyledi.

Sergide "DAEŞ'e karşı mücadele eden Kürtlerin" fotoğraflarının yer aldığını ve konunun abartıldığını savunan Sözcü, "Bizim grup olarak pozisyonumuz, sergide herhangi bir sorun olmadığı yönünde" dedi.

Sözcü, DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin fotoğrafının olduğu bir sergiye de izin verilip verilmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine ise bunun sergiye ev sahipliği yapan milletvekiline sorulması gerektiğini belirterek, cevap vermekten kaçındı.

Sözcü, ayrıca, Türkiye’nin AB'ye üye olmasını desteklediklerini ancak üyeliğin Türkiye'nin çabalarına bağlı olduğunu ifade etti.

- Türkiye kınadı

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosunda (AP), terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu bir sergi açılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa Parlamentosu çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez. Avrupa Parlamentosu'nun bizatihi Avrupa Birliği'nin terör örgütü kabul ettiği PKK'nın organik uzantısını parlatarak neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekiyoruz." demişti.

Dışişleri Bakanlığı da Avrupa Parlamentosu'nu böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığı için kınamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler