Antik havuza milli dalış

Antik havuza milli dalış

- Pamukkale Spor Oyunlarının tanıtımında, milli sporcu Şahika Ercümen bin 500 yıllık tarihi havuza dalış yaptı- Milli sporcu Şahika Ercümen: - "Derinlik çok fazla değildi ama orada hissedilenler çok derindi"


DENİZLİ (AA) - Pamukkale'de yapılacak spor oyunlarının tanıtımında, serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, bin 500 yıllık tarihi Antik Havuz'a dalış yaptı.

Pamukkale Belediyesi tarafından Denizli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde yapılacak "Pamukkale Spor Oyunları"nın tanıtımı için Antik Havuz'da etkinlik düzenlendi.

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, tarihi milattan önce 2. yüzyıla dayanan Pamukkale'de milattan sonra 7. yüzyılda meydana gelen depremde Sütunlu Cadde'nin yanında yer alan sivil agoraya ait ion düzenindeki yapıların yıkılması ve termal suyun bu kırık içinde birikmesiyle oluşan Antik Havuz'a dalış gerçekleştirdi.

İçerisinde tarihi sütunların bulunduğu havuzda minik öğrencilere su altında nefes eğitimi de veren Şahika, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale Spor Oyunları'nın bir parçası olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Milattan önce binlerce yıllık bir tarihe dalmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu dile getiren milli sporcu, "Derinlik çok fazla değildi ama orada hissedilenler çok derindi. Ben Pamukkale'nin travertenleri ile tüm dünyada tanındığını biliyorum. Fakat buranın bu kültür yönünü, tarihini, bu tür spor etkinlikleri ile duyurmamız lazım. Önce ülkemize sonra tüm dünyaya duyurmak için bugün Pamukkale Belediyesi ile çalışmalar başladı. Hem turizm için hem spor için buradayım. Umarım bir katkımız olur. Bir kişiye bile spor açısından ilham olabiliyorsak bu bizim için bir başarı. İnşallah bu spor etkinliklerinin devamı gelir." diye konuştu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de 27-29 Ekim'de düzenleyecekleri Pamukkale Spor Oyunları'nın tanıtımı için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Pamukkale'nin termal sağlıkta da önemli bir konuma sahip olduğunu vurguulayan Gürlesin, "Bu spor organizasyonu ilçemizin tanıtımı açısından büyük bir önem taşıyor. Bu organizasyonu önümüzdeki süreçte uluslararası organizasyon haline dönüştürmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

ürlesin, 27-29 Ekim'de birçok milli sporcunun katılımıyla 5 branşta çeşitli ödüllerin dağıtılacağını, yarı maraton, masa tenisi, karate, kick boks ve basketbol müsabalarının yapılacağını, topuklu ayakkabı, minik ayaklar, balondan basket atma, okçuluk, yamaç paarşütü, yelken kanat uçuşu, halk koşusu ve bisiklet turu gibi etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydetti.

Lansman toplantısında, eski milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu ve milli boksör Adem Kılıçcı da soruları yanıtladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :