Antep Mutfağından..

Antep Mutfağından..

Sultan Lokumu

Sultan Lokumu

lokum.jpg

Malzemeler:

3 bardak süt

7 yemek kaşığı şeker

7 yemek kaşığı irmik

1 torba kremşanti

1 kase hindistan cevizi

Yapılışı:

Süt, şeker ve irmiği tencereye koyup ocağın üzerine koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıyınca toz şantiyi ekleyip iyice birbirine yedirin.

Ilıkken elinizle ceviz kadar toplar yapıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.

 

Bu Özel Tarif İçin lavantin.wordpress.com'a  Teşekkür Ederiz… 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler