Antalya'ya rekor sayıda okçu gelecek

Antalya'ya rekor sayıda okçu gelecek

- Antalya'da düzenlenecek Dünya Okçuluk Kupası 3. ayak yarışmaları için hazırlıklar sürüyor- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu:"57 ülkeden toplam 550 sporcu katılım sağlayacak. Katılan ülke sayısı bakımından bu bir rekor"- "Türkiye'ni


ANKARA (AA) - MUHAMMED ALİ TİMUR - Antalya'da düzenlenecek Dünya Okçuluk Kupası 3. ayak yarışmaları için hazırlıklar sürüyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20-26 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 3. ayak yarışmalarına rekor sayıda katılım olacağını söyledi.

Turnuvanın, dünya şampiyonası öncesinde ülkelerin kendilerini deneyecekleri son turnuva olacağını belirten Topaloğlu, "57 ülkeden toplam 550 sporcu katılım sağlayacak. Katılan ülke sayısı bakımından bu bir rekor." dedi.


- "Türkiye'nin organizasyon gücünü göstereceğiz"


Topaloğlu, Şanghay'da düzenlenen ve Türk okçuların 2 gümüş, 1 bronz madalya ile döndükleri 2. ayak yarışmaları sonrası Antalya'daki 3. ayak yarışmaları için hazırlıkların hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

10-16 Haziran tarihlerinde Hollanda'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak tüm takımların Antalya'ya geleceğini aktaran Topaloğlu, "Turnuva öncelikle ülkemizin ve Antalya'nın tanıtımının yapılması açısından önemli. Türkiye'nin organizasyon yapabilme gücünün tekrardan herkese göstereceğiz." diye konuştu.

Başkan Topaloğlu, 3. ayakta madalyanın mutlaka hedef olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Madalya her zaman hedef ama asıl amacımız takımımızın dünya şampiyonasında yapabileceklerini görmek, bir eksikleri varsa onu görüp, tamamlayabilmek. Bizim esas hedefimiz Dünya Kupası'nda şampiyonluk ve finalde yer almak. Bunu da çocuklarımız başaracak diye düşünüyorum."

Çalışmalar sırasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğünün desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini dile getiren Topaloğlu, bundan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :