Antalyaspor'un eski futbolcusu İsrailli Shalom Jehezkel'e 8 maçlık ceza

Antalyaspor'un eski futbolcusu İsrailli Shalom Jehezkel'e 8 maçlık ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor maçında ideolojik propagandada bulunan İsrailli futbolcuya ve çirkin tezahürat yapan taraftarlara çeşitli cezalar verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantı sonrasında çeşitli kulüplere ve futbolculara verdiği cezaları açıkladı. İsrailli futbolcuların ideolojik propagandada bulunmaları ve taraftarların çirkin tezahüratları nedeniyle alınan kararlar şu şekilde:

  1. Antalyaspor ve İsrailli Futbolcu Shalom Jehezkel'e Cezalar:

    • Antalyaspor'un 14 Ocak 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor maçında sporcusunun atmış olduğu gol sonrasında ideolojik propagandada bulunması nedeniyle 97.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
    • Antalyaspor'un aynı maçta Shalom Jehezkel'e, ideolojik propagandada bulunması sebebiyle 8 resmi müsabakadan men cezası verildi.
  2. Başakşehir ve Eden Karzev'e Cezalar:

    • RAMS Başakşehir FK sporcusunun ideolojik propaganda içeren görsel paylaşımda bulunması sebebiyle 97.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
    • RAMS Başakşehir FK sporcusu Eden Karzev'e, ideolojik propaganda içeren görsel paylaşımda bulunması nedeniyle 8 resmi müsabakadan men cezası uygulandı.
  3. Diğer Cezalar:

    • Çeşitli maçlarda çirkin tezahüratta bulunan ve saha olaylarına karışan takımların yanı sıra, Kayserispor, Sivasspor, Gaziantep FK, Galatasaray, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor ve Corendon Alanyaspor kulüplerine de para cezaları ve müsabakalara giriş yasağı gibi cezalar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.