Antalya'nın "Beyaz Güvercin"i Mehmet dede

Antalya'nın "Beyaz Güvercin"i Mehmet dede

Kemer ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Kaya, saflığı ve temizliği temsil ettiği gerekçesiyle 33 yıldır baştan aşağı beyaz kıyafetler giyiyor- Çevresinde "Beyaz Güvercin" olarak bilinen Kaya: - "Bazen 'Beyaz giyinmekten hiç sıkılmadın mı?' diye soruyorlar. B

ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesinde "Beyaz Güvercin" olarak tanınan 81 yaşındaki Mehmet Mustafa Kaya, saflığı ve temizliği temsil ettiği gerekçesiyle 33 yıldır baştan ayağa beyaz kıyafetler giyiyor.

Mehmet Mustafa Kaya, namı diğer "Beyaz Güvercin"... Kemer ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Kaya'yı herkes "Beyaz Güvercin" olarak tanıyor. Baştan aşağı beyaz giyinen Kaya, 33 yıldır beyaz bir yaşam sürüyor.

Tek gözlü bir evde devletin desteğiyle bir başına yaşam süren Kaya, en çok da çocukların ilgisini çekiyor. Sevecenliği ve yardımseverliğiyle ön plana çıkan Kaya, her sabah beyaz kıyafetlerini giyip erken saatlerde dışarı çıkıyor ve Çamyuva Mahallesi sahilinde yürüyüş yapıyor.

Sahilde bir süre gezen Kaya, daha sonra mahalledeki esnafla sohbet edip tavla oynuyor.

- Çoğu kişi ismini "Beyaz Güvercin" olarak biliyor

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının çalışmakla geçtiğini, 14 yaşında Malatya'dan İstanbul'a gittiğini belirtti. Dayısının yanında bir süre gemilerde çalıştıktan sonra Almanya'ya gittiğini aktaran Kaya, 11 yıl sonra memleket özlemiyle döndüğü Türkiye'de Kemer ilçesine yerleştiğini ve teknelerle Alman turistleri gezdirdiğini dile getirdi.

Çocukluğundan bu yana beyaza olan ilgisinin çevresindekilerce çok iyi bilindiğini anlatan Kaya, saflığı ve temizliği temsil ettiği için 33 yıldır beyaz kıyafetler giydiğini söyledi.

Beyaz giyinmenin kendisi için bir tutku haline geldiğine işaret eden Kaya, aydınlık ve hassasiyete beyazla ulaştığını vurguladı.

Kaya, vatandaşların kendisini "Beyaz Güvercin" diye çağırdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu durum çok hoşuma gidiyor. Genci, yaşlısı 'Beyaz Güvercin dede' dediklerinde çok mutlu oluyorum. Bazen, 'Beyaz giyinmekten hiç sıkılmadın mı?' diye soruyorlar. Böyle giyinmeyi seviyorum. Beyaz giyinmek gecemin ışığı, rahatlamamın nedeni oluyor. Görüntümle kendimi farklı hissediyorum. Dünyadaki tek gayem, beyazlar içinde gözlerimi yummak. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum."

Mehmet Mustafa Kaya'yı tanıyanlar ise "Bugüne kadar beyaz dışında başka bir renkte kıyafet giydiğini görmedik. Beyaz Güvercin'imiz, varlığıyla bize huzur veriyor. Onu çok seviyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :