Antalya'nın aslan "Eto'o"suna ziyaretçi ilgisi

Antalya'nın aslan "Eto'o"suna ziyaretçi ilgisi

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na 7 ay önce getirilen üçüz aslanlar "Asya", "Avrupa" ve "Eto'o", yeni yerlerine uyum sağladı- Daha önce "Afrika" olan adı değiştirilerek Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto'o'nun ismi verilen aslan, ziyaretçilerden il

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda, dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o'nun ismi verilen aslan, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda yıldırım isabet etmesi sonucu ölen aslanın boş kalan kafesini 7 ay önce dolduran üçüz aslanlar "Asya", "Avrupa" ve "Eto'o" yeni yerlerine alıştı.

Daha önce Darıca Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanlardan "Afrika"ya, yeni yuvasında Antalyasporlu dünyaca ünlü futbolcu "Samuel Eto'o"nun adı verildi.

Yeni yuvalarına alışan üçüz aslanlar, özellikle sabahın serinliğinde kafeslerinde birbirleriyle oynuyor.

Ziyaretçiler, aslanlardan özellikle "Eto'o"ya ilgi gösteriyor. Diğerlerine göre daha iri ve erkek kardeşine göre daha yeleli olan "Eto'o" ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslanların kentin güzel iklimine ve yeni yuvalarına uyum sağladığını söyledi.

Aslanların ortalama 30'ar kilo aldığını dile getiren Arsun, "Gelişmelerini izliyoruz. Üç aslanımız da farklı karakterlere sahip. Üçüzlerden ikisi erkek. Erkeklerden Eto'o daha baskın ve lider konumunda. Diğer erkek biraz daha oyuncu çekingen duruyor." dedi.

Aslanların serin, esintili bir barınaklarının bulunduğuna dikkati çeken Arsun, "Barınağın konumu çok iyi. Kentin yoğun sıcaklarından daha az etkileniyorlar." diye konuştu.

Arsun, aslanların ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldiğini, misafirlerin öncelikle onların yerini sorduğunu belirtti.

- İki günde 6'şar kilogram et yiyorlar

Aslanların beslenmesine büyük özen gösterdiklerini vurgulayan Arsun, şunları kaydetti:

"Sıcak zamanlarda diyetlerine biraz daha dikkat ediyoruz. İki gün arayla her biri 6'şar kilogram et yiyor. Kış aylarında bu rakam 10 kilogram civarındaydı. Genelde kırmızı et, bazen de beyaz et veriyoruz. Dikkatli bir diyet programları var. Kilo almalarını, organlarının yağ bağlamasını istemiyoruz. O yüzden bazen etleri saklıyoruz, onların biraz hareket ederek bulmalarını amaçlıyoruz. Bazen de etleri yükseğe asıyoruz, zıplayarak almalarını sağlıyoruz. Bu arada hareket etmiş, egzersiz yapmış oluyorlar. Bunları yedikten sonra günlerin büyük kısmını oturarak, sindirerek geçiriyorlar."

Arsun, yaklaşık bir yıl sonra üçüzlerden yavru beklediklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :