Antalyalı çocukların 200 tonluk kar izdihamı

Antalyalı çocukların 200 tonluk kar izdihamı

Kepez Belediyesince kamyonlarla 200 ton kar taşınarak düzenlenen festivalde, yüzlerce çocuk, kartopu oynayıp, poşet, leğen, tepsi ve kızaklarla kayarak eğlendi- İlk kez kara dokunan çocuklardan Beşiktaş: - "Çok soğukmuş. Kartopu oynadık, eğlendik. Kar çok

ANTALYA (AA) - Antalya'da kent merkezine kamyonlarla taşınan karda kızak yapan, kartopu oynayan çocuklar izdihama neden oldu.

Kepez Belediyesince, Dokuma Park'a, kamyonlarla 200 ton kar taşındı. Etrafı güvenlik şeridiyle çevrilen alana gelen çocuklar, aileleriyle kartopu oynadı, kardan adam yaptı.

Yüzlerce çocuk poşet, leğen, tepsi ve kızaklarla kayarak gönüllerince eğlendi. Bazı yetişkinlerde karda kayarak, çocuklara eşlik etti.

Karda oynayan çocuklardan İlayda Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birbirlerine kar atarak eğlendiklerini, arkadaşlarıyla karda güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

- "Kar çok güzelmiş"

Emirhan Beşiktaş da ilk kez kara dokunduğunu belirterek, "Çok soğukmuş. Kartopu oynadık, eğlendik. Kar çok güzelmiş." dedi.

Abla Zeynep Beşiktaş ise güzel bir etkinlik olduğunu, Antalya'da hiç kar görmediklerini ancak festival sayesinde karda eğlendiklerini ifade etti.

Kardeşinin ilk kez kar gördüğünü aktaran Beşiktaş, "Kardeşim hiç kar görmedi, kara dokunmaktan biraz çekindi. Zor alıştı ama çok eğlendi. Kent merkezine kar gelmiş, müthiş bir duygu." diye konuştu.

Atabey Koçak da ilk kez karda kızak yaptığını bildirdi.

Baba Eyüp Koçak, etkinlikten mutlu olduklarını vurgulayarak, "Çocuklar da çok eğlendi. Onlarla çocukluğumuzu yaşadık. Kalabalık ama oldukça keyifli. Çok kaydık, çok eğlendik." ifadesini kullandı.

Gülşah Ballı ise kent merkezinde karda eğlenmenin ayrıcalık olduğunu, bir hafta önce İstanbul'da kar yağmasını beklediğini dile getirdi.

Yusuf Yılmaz da yarıyıl tatilinde karda eğlenmenin keyfini yaşadığını söyledi.

Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü de "Antalya'ya kar yağmaz ama kar gelebilir. Kepez Belediyesi olarak 'Antalyalı çocuklar da kartopu oynayabilsin' diye kar şenliği düzenledik." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :