Antalya'daki suç örgütü operasyonu

Antalya'daki suç örgütü operasyonu

Organize suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 zanlıdan 7'si tutuklandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından Kumluca merkez, Kemer ve Finike ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 19 zanlının emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Zanlılardan biri, işlemlerinin ardından emniyetten serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si "Çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. 11 zanlı ise denetimli serbestlik şartıyla serbest kaldı. Operasyon kapsamında bir kişinin daha arandığı bildirildi.

Antalya'da 21 Mart'ta düzenlenen operasyonda 19 kişi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "tefecilik", "yağma" ve "tehdit" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda senet, tapu, 70 bin lira, 4 av tüfeği ve bir tabanca ele geçirilmiş, zanlıların tefecilik yaparak para verdikleri kişilerden tehdit ve yağma ile fazla para aldığı öne sürülmüştü. Bu şekilde 52 olaya karıştıkları belirlenen zanlıların, emniyetin tespit ettiği 60 kişiden bu yöntemle 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı iddia edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :