Antalya'daki savcıya silahlı saldırı davasında karar

Antalya'daki savcıya silahlı saldırı davasında karar

Eski Korkuteli Cumhuriyet savcısını silahla yaralayan polis memuruna 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi- Müşteki savcı Küçüköner: - "Katip hanım işten kaytaran bir personel olmasaydı, bu olay başımıza gelmeyecekti"

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Korkuteli ilçesinde görevli olduğu dönemde Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'i silahla yaralayan polis memuru 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık polis memuru Turgut Avcı ile tutuksuz yargılanan katip eşi Şerife Avcı, avukatları ile savcı Küçüköner katıldı.

Söz verilen Küçüköner, personeli olan Şerife Avcı'nın sürekli hatalar yaptığını, problemler çıkarttığını iddia etti.

Avcı'nın işini savsakladığı için dava dosyalarını bitiremediklerini savunan Küçüköner, "Katip hanım işten kaytaran bir personel olmasaydı, bu olay başımıza gelmeyecekti." dedi.

Kürtçe küfür ettiği iddiasına değinen Küçüköner, Kürtçe bilmediğini kaydetti.

Saldırı anını ilişkin Küçüköner, "Turgut Avcı odama geldiklerinde ilaçları masama fırlattı. 'Seni şikayet edeceğim.' dedi. Daha sonra silahını çıkartarak ateş etmeye başladı. Aramızda herhangi bir tartışma veya husumet yoktu. Katip hanımın azmettirmesi sonucu olayın meydana geldiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sanıkların avukatları ise olayın haksız tahrik altında işlendiğini öne sürdü. Turgut Avcı'nın adliyeye çocuklarıyla gitmesinin saldırının planlı olmadığının kanıtı olduğunu savunan avukatlar, olayın Küçüköner'in kişiliğinden ve fevri tavırlarından kaynaklandığını ileri sürdü.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Turgut Avcı, böyle bir eylemde bulunduğundan dolayı utandığını kaydetti. Şerife Avcı da olay nedeniyle üzüntülü olduğunu belirterek, Küçüköner'e 'Geçmiş olsun' dedi.

Mahkeme heyeti, Turgut Avcı'yı "silahla öldürmeye teşebbüs"ten 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, Şerife Avcı'nın beraatine karar verdi.

- Olay

Korkuteli'nde görevliyken Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makam odasında 10 Ekim 2017'de aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife Avcı'nın polis memuru eşi Turgut Avcı tarafından beylik tabancasıyla ağır yaralanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınan Küçüköner'in, tamamlanan tedavisinin ardından başka bir ile tayini çıkmıştı. Gözaltına alınan Turgut ile Şerife Avcı çifti tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşmasında Şerife Avcı'nın tahliyesine karar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :