Antalya'da su baskınlarına müdahale devam ediyor

Antalya'da su baskınlarına müdahale devam ediyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya'daki su baskınlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Afet Koordinasyon Merkezi'nde yapılan açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 5 bin ihbar geldiği belirtildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya'da yaşanan su baskınlarına yönelik koordineli müdahaleyi değerlendirdi. Karaloğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen toplam 5 bin ihbardan 2 bin 400'ünün su baskınıyla ilgili olduğunu ifade etti. Bu ihbarlara hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirten Karaloğlu, halen 426 noktada çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Özellikle tarımsal alanda 211 çiftçinin 1200 dekarlık alanda zarar gördüğünü paylaşan Karaloğlu, suyun çekilmesini beklediklerini ve zarar tespit çalışmalarının başlayacağını söyledi. Ayrıca, yaşanan su baskınları sonucu 14 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirtti.

Karaloğlu, kamu binalarında ve okullarda da sorunların bulunduğunu ifade ederek, çalışmaların bu alanlarda da devam ettiğini aktardı. Ayrıca, çeşitli zararların tespiti için afet zarar tespit komisyonunun ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekibin sahada çalıştığını vurguladı.

Enerji ve haberleşme sorunlarının genel olarak mahallelerde bulunmadığını belirten Karaloğlu, ulaşım sorunlarının da çözüldüğünü dile getirdi. Son olarak, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın yirmi milyonluk acil yardım ödeneğini Antalya'ya gönderdiğini ve zarar tespit çalışmalarının ardından ihtiyaç duyulan ödeneğin Antalya Valiliği'ne gönderileceğini aktardı.

Antalya'da yaşanan su baskınlarına karşı yürütülen koordineli müdahalede, valilik, yerel yönetimler ve AFAD ekiplerinin etkin işbirliği gösterdiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.