Antalya'da romana göre işlendiği iddia edilen cinayetin davası

Antalya'da romana göre işlendiği iddia edilen cinayetin davası

Ormanlık alanda 25 yaşındaki Hulusi Gelişken'i öldürdükleri iddia edilen 2 sanık ile maktulün öldürülmesinde zanlıların esinlendikleri öne sürülen kitabın yazarının yargılanmasına devam edildi- Duruşmada "Ölümün Nefesi" adlı romanla ilgili hazırlanan tuta

ANTALYA (AA) - Antalya'da Hulusi Gelişken'in pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedinin benzin dökülerek yakılmasıyla ilgili 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Caner ve Mahsum Kartal ile "Ölümün Nefesi" isimli romanın yazarı tutuksuz sanık Murat Canşi, müştekiler, sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Zeynep Tiryaki, sanıklardan İbrahim Caner'in babası Mustafa Caner ile birlikteliğinin olduğunu belirtti. Tiryaki, Mustafa Caner'in cezaevine girmesinin ardından İbrahim Caner'in zaman zaman kendisinin yanında kaldığını söyledi.

Olayda kullanıldığı iddia edilen aracın Caner'in babasına ait olduğunu ifade eden Tiryaki, "Ehliyetim olmadığı için arabayı kendisine sık sık veriyordum. Hulusi'yi de İbrahim'in arkadaşı olarak bir defa yanında görmüştüm. İbrahim, Hulusi ile konuşurken, 'Kardeşim' diye telefonu açardı, Hulusi hakkında kötü bir şey dediğini hiç duymadım." dedi.

Tiryaki, Caner'in, Gelişken'i mal varlığı için öldürüp öldürmediği yönünde bir bilgisinin olmadığını iddia etti.

Müşteki Sedat Gelişken'in avukatı, Tiryaki'ye İbrahim Caner'in yüzünde yanık izi görüp görmediğini sordu. Bunun üzerine Tiryaki, "İbrahim'in sakalının yandığını veya yüzünde bir yanık izi görmedim, üzerinden benzin veya yanık kokusu da gelmiyordu. İbrahim her gün duş alırdı havanın sıcak olması nedeniyle olay günü de yine her zamanki gibi duş aldı." diye konuştu.

- "Kitap aslında kötü yazılmış"

Zanlıların cinayeti "Ölümün Nefesi" isimli romandan esinlenerek işledikleri iddiası üzerine tutuksuz yargılanan yazar Murat Canşi'nin avukatı Rumi Mercan ise kitabın yazarı olan müvekkilinin sanıklarla cinayetten sonra tanıştığını ileri sürdü.

Cinayetin romana göre işlenmediğini savunan Mercan, "Olay polise yansıdıktan sonra 'Kitabına göre cinayet' şeklinde magazinsel bir haber yapmak için müvekkil olaya dahil edilmiştir. Müvekkilimin yazdığı kitap aslında kötü yazılmış bir kitaptır, olayın yazılan romanla bir ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı.

Hulusi Gelişken'in babası Sedat Gelişken, oğlunun para için öldürüldüğünü iddia ederek, sanıkların hepsinin cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada "Ölümün Nefesi" adlı romanla ilgili hazırlanan tutanak okunarak, mahkeme dosyasına konuldu. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 23 Haziran 2016'da ormanlık alanda başından vurulduktan sonra yakıldığı belirlenen kişiye ait ceset bulunmuştu. Cesedin, 25 yaşındaki Hulusi Gelişken'e ait olduğu belirlenmişti. Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma sonucu İbrahim Caner, Mahsum Kartal ve Murat Canşi tutuklanmıştı.

Cinayetin, Canşi'nin yazdığı "Ölümün Nefesi" isimli romandan esinlenilerek işlendiği iddia edilmişti. Yazar, ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :