Antalya'da orman yaktıkları için gözaltına alınan Rus turistler serbest bırakıldıktan sonra kahkaya attılar

Antalya'da orman yaktıkları için gözaltına alınan Rus turistler serbest bırakıldıktan sonra kahkaya attılar

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaktıkları kamp ateşiyle orman yangınının başlamasına neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan 1’i kadın 7 Rus turist serbest bırakıldı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Konyaaltı ilçesi Çağlarca bölgesinde 23 Ekim'de çıkan orman yangınının söndürülmesinin ardından, çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalarına başladı.

4 hektarlık alanın yandığı yangınla ilgili ekipler, Sivri Dağ bölgesinde kamp ateşi yakıldığı ve ardından yangın çıktığı ihbarında bulundu. Jandarma bölgede kamp yaptıklarını belirlediği 7 kişilik Rus turist kafilesini gözaltına aldı. Jandarmadaki ifadeleri sonrası adliyeye sevk edilen 7 Rus turist, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince 'orman yangınına neden olmak' suçlamasından tutuklandı.

Gözaltına alındıktan sonra sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunan turistlere Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu koştu. Konsolosluk görevlilerinin girişimleri ve yapılan itirazlar üzerine 7 Rus turist, dün gece Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan serbest bırakıldı. Bir hayli sevinçli olduğu gözlemlenen turistler o anları yine sosyal medya hesaplarından paylaştı.

aw451840-01.jpg

"TÜRKİYE'DE BİR SÜRE KALACAĞIZ"

Hem yürüyen hem de mutluluğunu paylaşan Yaskova P., “Ben çok teşekkür ediyorum. Bizim paylaşımımız bu kadar büyük bir ses getirdi. Gazetelerde televizyonlarda çıktı. Düşünmüyorduk bu kadar destek alabileceğimizi. Biz şimdi konaklama araştırıyoruz. Türkiye’de daha bir süre kalacağız. Bizim olayımız daha bitmedi biraz zaman alır” dedi.

"ÖZGÜRÜZ ARTIK"

Paylaşımlardaki yazılarda ise, "Türkiye’de mahkeme sonucu bekleyeceğiz. Biz de özgürüz artık. İşlerimiz devam ediyor. Şimdi de başka bir şey söyleyemeyiz bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.