ANTALYA'DA İŞYERLERİ İÇİN AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

ANTALYA'DA İŞYERLERİ İÇİN AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu, son toplantısında aldığı kararları yayınladı. Kurulun kararlarına göre şehir genelinde birçok işletmenin açılış ve kapanış saatleri aynı kalırken bazılarının saatleri değiştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun ATSO ve AESOB’un müşterek çalışmasıyla Covid-19 salgını ile ilgili önlemler kapsamında kentteki işyerlerinin açılış-kapanış saatlerini yeniden düzenlediğini kaydetti.


24 Mart’ta Antalya İl Hıfzısıhha Kurulunca Antalya'daki tüm marketlerin  09:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermesine karar verilmişti.


Bu hususun yanı sıra 8 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 09:00’dan itibaren açılış ve kapanış saatleri daha önce düzenlenmiş olan (hal, eczane, market, büfe vb.) işyerleri ile ilgili düzenlemelerin uygulanmasına devam edilmesine karar verildi.


Kurulun kararına göre et ve balık ürünleri satış yeri, manav, kuruyemişçi, şarküteri gibi işletmelerin hafta içi ve hafta sonlarında 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermesine karar verildiği açıklandı.


Perakende olarak LPG tüpü ve su satışı yapan işletmelerin, hafta içi ve hafta sonlarında 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermesine karar verildi.


Perakende olarak, inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, kozmetik, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kuyum, kırtasiye, otomotiv ve otomotiv yan sanayi ürünleri satan ve son tüketiciye hizmet veren sigorta, emlak, seyahat acentesi vb. diğer işletmelerin, hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında hizmet vermesine, hafta sonu ise kapalı olması kararlaştırıldı.


Perakende olarak zirai ilaç, tohum, gübre satışı yapan işletmelerin, hafta içi 09:00- 18:00 saatleri arasında hizmet vermesine, hafta sonu ise kapalı olmasına karar verildiği ilan edildi.


Toptan satış ve mal dağıtımı yapan işyerleri, inşaat ve üretim yapan tesislerden olan gıda imalathaneleri, sanayi tesisleri, matbaalar, tarımsal üretim yapan tesisler ile sağlık ürünleri ve medikal ürünler satan işyerlerinin, COVID-19 salgını sebebiyle yapılan düzenlemeler çerçevesinde gerekli önlemlerin alınması kaydıyla, çalışma saatlerinin kendileri tarafından belirlenmesine karar verildiği bildirildi

Etiketler :