Antalya, su sporlarına ev sahipliği yapacak

Antalya, su sporlarına ev sahipliği yapacak

- Kaş ilçesinde, 1-6 Ekim tarihlerinde 3. CMAS-TSSF Kaş Başka Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası, Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası müsabakaları yapılacak


ANKARA (AA) - Antalya'da, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından serbest dalışta dünya rekortmenlerinin katılacağı Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası'nın yanı sıra paletli yüzmede Federasyon Kupası yarışmaları düzenlenecek.

TSSF'den yapılan açıklamaya göre 1-6 Ekim tarihlerinde 3. CMAS-TSSF Kaş Başka Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası, Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası müsabakaları yapılacak.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) ile TSSF tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek CMAS-TSSF Kaş Başka Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası’na 5 ülkeden, 3’ü kadın 12 sporcu katılacak.

İnceboğaz Belediye Halk Plajı’nın açıklarında düzenlenecek organizasyonlarda Türkiye'nin yanı sıra Rusya, ABD, Polonya ve Brezilya'dan sporcular mücadele edecek.

Sporcular, sabit ağırlık (CW), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CW-BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) kategorilerinde yarışacak.


- Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası


Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası'na 7'si kadın 25 sporcu katılacak.

Sporcular sabit ağırlık, paletsiz sabit ağırlık, çift paletli sabit ağırlık ve ip destekli sabit ağırlık kategorilerinde Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edecek.


- Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası


Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası yarışmaları 5-6 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Yarışmaya, 8 spor kulübünden 19 erkek ve 18 kadın sporcu katılacak.

Sporcular, Kaş Leymona Beach Club açıklarında, mono palet ve çift palette bin ve 4 bin metrede, 4x1000 metre karma bayrak yarışında mücadele edecek.

Yarışmalarda büyükler (18 yaş ve üstü), gençler A (16-17 yaş) ve gençler B (14-15 yaş) yaş gruplarında palet vurulacak.

TSSF Başkanı Şahin Özen, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne, Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası’na önemli katkıları için Leymona Beach Club’a ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :