Antalya sahillerinde bayram hareketliliği

Antalya sahillerinde bayram hareketliliği

En yüksek hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 27 derece ölçüldüğü kentte Ramazan Bayramı tatilini geçiren turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu

ANTALYA (AA) - Ramazan Bayramı tatilini Antalya'da geçiren turistler, sahilleri doldurdu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı 39, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece ölçüldü.

Kentte bayram tatilini geçiren vatandaşlar, plajları doldurdu. Yerli ve yabancı turistler, denize girerek serinlemeye çalıştı.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde yoğunluk oluşturan turistlerden bazıları, güneşlenmeyi tercih etti.

Bazı vatandaşlar, şehir merkezindeki parklarda ağaç gölgelerinde otururken, bazıları balık tuttu. Çocuklar ve gençler ise falezlerdeki kayalıklardan Akdeniz'in serin sularına atladı.

Öte yandan, su parklarında da yoğunluk yaşandı.

Bir su parkının genel müdürü Burhan Gümüşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sakin geçen turizm sezonunun Ramazan Bayramı ile hareketlendiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte turizmle ilgili iyi haberlerin gelmesiyle yoğunluğun artacağını ifade eden Gümüşoğlu, "Rusya ile oluşan anlaşma ortamından sonra tesisimize Rus turistlerin de gelmesini bekliyoruz. Şu an yoğunluk yerli turistlerde ama önümüzdeki günlerde Rus turistlerin Antalya'ya gelmesiyle eski yoğunluğumuzu kazanacağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :