"Antalya okuma yazma oranıyla Türkiye'de bir numara"

"Antalya okuma yazma oranıyla Türkiye'de bir numara"

Vali Karaloğlu: - "Antalya yüzde 98, 52 okuma yazma oranıyla Türkiye'de bir numara. Buna rağmen 25 bin 584 okur yazar olmayan vatandaşımız var"

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın yüzde 98,52 okuma yazma oranıyla Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Antalya Yürütme Kurulu ilk toplantısını Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yaptı.

Karaloğlu, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 5 Şubat'ta Türkiye genelinde yeni bir okuma yazma seferberliği daha başlattığını hatırlattı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde 2 milyon 462 bin 613 kişinin hala okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini belirten Karaloğlu, bunun da eğitim çağını geçmiş nüfusun yüzde 4,09'una denk geldiğini dile getirdi.

"Antalya yüzde 98,52 okuma yazma oranıyla Türkiye'de bir numara. Buna rağmen 25 bin 584 okur yazar olmayan vatandaşımız var" diyen Karaloğlu, yeni kampanyayla hedefin Antalya'nın okuma yazmadaki birinciliğini perçinlemek, herkesi okur yazar yapabilmek olduğunu ifade etti.

Yeni kampanya kapsamında her ilçede kaymakamlıklar başkanlığında yürütme kurulları oluşturulduğunu anlatan Karaloğlu, okuma yazma bilmeyenlerin eğitim alabilmeleri için çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Okuma yazma bilmeyenlerin yoğunlukta olduğu yerlerde daha çok yoğunlaşacaklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Okur yazar olmayanların yüzde 30'nun Kepez ilçesinde oturduğunu görüyoruz. Antalya Müftülüğünün açtığı Kur'an kurslarında da okuma yazma kursları açılacak. Bunun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında da (ASMEK) okuma yazma kursları açılabilecek. Yeter ki okuma yazma konusunda vatandaşlarımız talepte bulunsun. Sağlık sorunu ya da herhangi bir merkeze gidemeyecek durumda olanların evlerine öğretmen göndererek okur ve yazar olmasını sağlayacağız."

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, İl Müftüsü Osman Artan ile kurum ve kuruluş müdürleri ve muhtarlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :