Antalya Gazipaşa'da Sosyal Destek Ödemeleri bugün başlıyor

Antalya Gazipaşa'da Sosyal Destek Ödemeleri bugün başlıyor

Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada ilçede merkezi ödemelerden faydalanan 2 bin 206 kişiye 1.000'er lira olmak üzere toplam 2 milyon 206 bin lira yardım yapılacağı açıklandı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında yapılacak nakdi yardım ödemesine ilişkin çalışmalar tamamlandı ve Türkiye'de ilgili yerlere ödemeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık bağlanması Hakkında Kanuna göre düzenli merkezi sosyal yardım veya aylık alanlardan belirlenmiş diğer Kriterleri sağlayan haneler söz konusu yardımdan faydalandırılacak.

Bu yardımdan faydalanacak olan vatandaşlar Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaları gerekiyor.

EİKP Destek programı hak sahipleri doğum yıllarının son rakamlarına göre belirlenmiş ödeme takvimine göre 0 ve 5 olanlar 1 Nisan 2020, 1 ve 6 olanlar 2 Nisan 2020, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan 2020, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan 2020, 4 ve 9 olanlar ise 5 Nisan 2020 tarihleri arasında, PTT Kart kullanarak PTT ve Kamu Bankaları ATM’lerinden; PTTKartı olmayan hak sahipleri de PTT şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabileceği açıklanmıştı.

Ancak yapılan son dakika açıklamasıyla şubelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle PTT şubelerinin kapatılmasına karar verilmesiyle ödemelerin evlere yapılacağı bildirildi.

Ayrıca Evde Ödeme seçeneği ile yararlanan haneler, EİKP Destek Programı ödemelerinden de aynı şekilde faydalanabilecekler.

Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan ödemeler, hesaba yatırıldığı tarih itibari ile 6 ay süre ile hesapta tutulacağı açıklandı.

Etiketler :