Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, DOSD Meram’da Özel Bireyler İle Buluştu

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, DOSD Meram’da Özel Bireyler İle Buluştu

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği üyeleri, DOSD Meram’a ve 80 Binde Devr-i Alem Parkı’na hayran kaldı.

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri için Konya'ya gelen özel bireyler ve aileleri ile bir araya geldi. DOSD Meram tarafından ağırlanan misafirler, özel bireyler ve aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nı ziyaret ederek unutulmaz bir gün geçirdi.

Dernek Başkanı Gülcan Ay başkanlığındaki heyet, etkinlikler öncesinde Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile bir araya geldi. İki şehirdeki down sendromlu ve diğer engelli bireylerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Gülcan Ay, Başkan Kavuş'a gösterdiği ilgi için teşekkür ederken, Başkan Kavuş da Türkiye genelinde benzer eğitim merkezleri ile işbirliğini sürdürmenin önemine vurgu yaptı.

Başkan Kavuş, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Antalya’dan dostlarımızla buluşmuş olmaktan ve onları Meram’da ağırlamış olmaktan büyük mutluluk duydum. Meram Belediyesi olarak özel bireylere yönelik hizmetlerimizi geliştirmek adına, benzer merkezlerle sürekli iletişim halinde olmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından özel bireyler ve aileleri, 80 Binde Devr-i Alem Parkı'na geçerek burada masal kahramanları ile tanıştı. Dinozor maketleri ve Türk-İslam eserleri minyatürlerini gören çocuklar ve gençler büyük bir mutluluk yaşadı. Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği üyeleri ve aileleri, bu özel günü Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılarak sema gösterilerini izleyerek taçlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.