Antalya Büyükşehir Belediyesi Kosovalı 100 yetimi sünnet ettirecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kosovalı 100 yetimi sünnet ettirecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "Bu çalışma ecdat yadigarı topraklara minnettarlığımızın bir göstergesi. Oradaki soydaşlarımıza ve onların emanetlerine sahip çıkmak bizim vicdani görevimiz"

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Kosovalı 100 yetim çocuğu sünnet ettirecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi devam toplantısı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. 33 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk ve iyi ilişkilere katkıda bulunulması, ata yadigarı topraklarda yaşayan soydaşlara destek olunması amacıyla 100 yetim çocuğun sünnet ettirilmesi çalışmalarına destek olunması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin ata yadigarı topraklara verdiği öneme dikkati çekti. Her yıl farklı kesimlerce yetim çocukların sünnet ettirilmesi için programlar yapıldığını, bu sene de kendilerinin bu hizmete talip olduklarını belirten Türel, "Bu çalışma ecdat yadigarı topraklara minnettarlığımızın bir göstergesi. Oradaki soydaşlarımıza ve onların emanetlerine sahip çıkmak bizim vicdani görevimiz." dedi.

Türel, bazı meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayarak, Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği ile Kamu Görevlileri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği aracılığıyla yapılacak hizmette her bir çocuğun maliyetinin 100 avro olduğunu belirtti.

- Devam eden projeler için 50 milyon lira borç

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ihalesi devam eden projeler için 50 milyon lira borçlanması talebi mecliste kabul edildi. Hizmet için belediyelerin borçlanmasının normal bir durum olduğunu ifade eden Türel, "Borç yiğidin kamçısıdır. Zaten belediyelerin borç batağına saplanması limitler nedeniyle mümkün değil." diye konuştu.

Meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ndeki dükkanların yarısının satılması teklifi de kabul edildi. Halin Yukarıkocayatak bölgesine taşınması çalışmalarına hal esnafının çekimser kalması nedeniyle iptal olduğunu belirten Türel, hal içindeki dükkanların bağımsız bölümlerinin ayrıldığını ve iş yerlerinin yarısının açık ihale yoluyla satışa çıkarılacağını söyledi.

- Otobüs alımı

Halkın ulaşım sorununu çözmek için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Türel, otobüs alınması için geçen meclis toplantısında alınan kararın salt çoğunluk aranması koşulu nedeniyle yeniden görüşüleceğini söyledi. Türel, "Antalyalıların en iyi şekilde toplu ulaşımdan istifa etmelerini amaçlıyoruz. Burada hizmetlerin bekletilmesi söz konusu olmamalı. Bu kararlar halkın daha iyi bir hizmet alabilmesi amacıyla."sözlerine yer verdi.

Otobüs alınması kararı, oy çokluğuyla kabul edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler