Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

"Sadece kadınlar plajından istifade etmek için Antalya'ya gelenler olmaya başladı. Hani kadınlar plajı bu toplumu ayrıştıracaktı? Müslümanı, gayrimüslimi, inanmışı, ateisti, AK Parti'lisi, CHP'lisi ve MHP'lisi orada çok mutlu, kaynaşmış durumda"

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sadece kadınlar plajından istifade etmek için Antalya'ya gelenler olduğunu bildirdi.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Antalya Yükseköğrenim Kız Yurdundaki öğrencilerle bir araya gelen Türel, burada yaptığı konuşmada, kadınların toplumdaki yerini güçlü bir şekilde alması için başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren yasaklarla mücadele ettiğini ve özgürlüklerin güçlendirilmesi için çalıştığını ifade eden Türel, ekonomik kalkınmayı manevi kalkınma ile birlikte yaptıklarını dile getirdi.

Antalya'da kadınlar plajını açtıkları günlerde, "Kadınlara ayrıcalıklı bir plaj yapılamaz. Bu, kadını ötekileştirir" gibi tepkiler aldıklarını anlatan Türel, Antalya'nın ardından Alanya ile Finike ve Demre ilçeleri arasındaki bir bölgeye de kadınlar plajı yapmak için çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Plaja gelen kadınların kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Türel, "Çok memnunlar. Oradaki rahatlığı dışarıda bulabilmek mümkün değil. Siyasi fanatizm yaşayan farklı partilerden kadınlar da oraya gidiyor ve çok memnunlar. Gayrimüslimler oraya gidiyor. Sadece kadınlar plajından istifade etmek için Antalya'ya gelenler olmaya başladı. Hani kadınlar plajı bu toplumu ayrıştıracaktı? Müslümanı, gayrimüslimi, inanmışı, ateisti, AK Parti'lisi, CHP'lisi ve MHP'lisi orada çok mutlu, kaynaşmış durumda." dedi.

- Büyükşehir Belediyesinde üç kadın daire başkanı

Büyükşehir Belediyesinde sosyal hizmetlerden sorumlu genel sekreter yardımcılığı koltuğunda bir kadının bulunduğunu ve 3 kadın daire başkanının görev yaptığını belirten Türel, kadınlara yönelik projeleri olduğunu kaydetti. Türel, yılda 17 bin mezun veren Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına (ASMEK) gidenlerin yüzde 70'inin kadınlardan oluştuğunun altını çizdi.

Vizyon projelerle kentin bambaşka bir kimliğe bürüneceğini anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marka şehir söyleminin içini doldurmazsanız o marka çöker. O yüzden biz Antalya'yı dünyadaki rakiplerin önüne geçireceğiz. Konyaaltı Sahili Projesi'nin ihalesini yapacağız. İçinde marina, sinema stüdyoları, yaşam alanları bulunan Boğaçayı Projesi, Lara'da Kruvaziyer Liman ve Yat Limanları Projesi, 3. Etap Raylı Sistem Projesi ve Kepezaltı-Santral Projesi ile Antalya'nın marka değeri artacak. Bu projelere Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız destek veriyor."

- Boğaçayı'na sinema stüdyosu

Antalya'da kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Türel, "Dünya sinema endüstrisini Antalya'ya çekmek için Boğaçayı'na sinema stüdyoları yapıyoruz. Sinema stüdyolarının içine bir turizm akademisi, bir de sinema akademisi koyacağız. Kurguyu, montajı, teknik faaliyetleri niye buradan yetişmiş bir arkadaşımız yapmasın? Bunları yetiştireceğiz. Belki o akademilerden yetişecek gençlerimiz Tom Cruise, Brad Pitt gibi Holywood'un ünlü yıldızları ile birlikte çalışacak. Bunlar 15-20 senelik perspektifler." diye konuştu.

- "Toplu ulaşım tamamen otobüslerle yapılacak"

Türel, ocak ayından itibaren Antalya merkezinde toplu ulaşımın tamamen otobüslerle olacağını bildirdi. Antalya'da toplu ulaşımın yüzde 85'inin ulaşım esnafına ait olduğunu vurgulayan Türel, "Kamuya ait değil. 6 başlı sistemde toplam 80 tane hat var. Bunun 50'si tek bir yerden geçiyor. Neden? Para kazanan hat olduğu için." dedi.

Ulaşımda artık havuz sistemini kurduklarını anlatan Türel, şunları kaydetti:

"Esnaf az para kazanan hatta da gitse, çok para kazanan hatta da gitse gelir bir havuzda toplanacak ve esnaf arasında eşit paylaşılacak. Bu nedenle tek tip araca dönüşüm yapıyoruz. Böylece 50 hat tek bir yerden geçmeyecek. Haziran ayına kadar hat yenileme işlemi de tamamlanacak. Duraklarda beklemeler olmayacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler