Antalya 8. Uluslararası Tiyatro Festivali'ne doğru

Antalya 8. Uluslararası Tiyatro Festivali'ne doğru

Festival kapsamında, 3'ü yurt dışından 8 tiyatro topluluğu oyun sahneleyecek

ANTALYA (AA) - Devlet Tiyatroları tarafından, bu yıl 8'incisi düzenlenecek "Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali"ne 3'ü yurt dışından olmak üzere 8 tiyatro topluluğu katılacak.

Antalya Devlet Tiyatrosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 8'incisi düzenlenecek festival kapsamında, Türkiye'den 5, yurt dışından 3 olmak üzere toplam 8 tiyatro topluluğu, 2 farklı sahnede 20 temsil sunacak.

Antalya'da gerçekleştirilecek festival, 17 Mayıs'ta Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "IV. Murat" adlı tiyatro oyunuyla başlayacak.

Festivale bu yıl yurt dışından katılacak gruplar "Shakespeare"in ölümsüz eserlerinden oluşan bir seçkiyi sanatseverlerin beğenisine sunacak. Rusya'dan Altay Devlet Müzikal Komedi Tiyatrosu "Romeo ve Juliet"i, Romanya'dan Tony Bulandra Tiyatrosu "Othello"yu ve Makedonya'dan Üsküp Arnavut Tiyatrosu "Macbeth"i sahneleyecek.

Türkiye'den Devlet Tiyatrolarının 7 oyunla katılacağı festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu "IV. Murat", "Grönhölm Metodu" ve "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe", Adana Devlet Tiyatrosu "Muammer Muammer", Sivas Devlet Tiyatrosu "Lysistrata", Erzurum Devlet Tiyatrosu "Kapan" ve Konya Devlet Tiyatrosu "Fermanlı Deli Hazretleri" isimli oyunları tiyatroseverler ile buluşturacak.

- "Festivali bugüne kadar 85 bin sanatsever izledi"

Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bugüne kadar 35 ülkeden 40 farklı yabancı tiyatro grubunu ve binden fazla sanatçıyı ağırladı.

Festivalde, Türkiye'den özel tiyatrolar, şehir tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarının sergilediği eserler de dahil toplam 70 oyun sahneledi ve 168 temsil gerçekleştirildi. Sahnelenen oyunları bugüne kadar 85 bin sanatsever izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :