Annelerinin evde yalnız bıraktığı çocuklar yangında can verdi

Pendik’te gece çıkan yangında evde bulunan 4 çocuktan 3’ü hayatını kaybetti, 1 çocuk ağır yaralandı. Olay anına ait görüntülerde vatandaşların kurtardığı çocuğa kalp masajı yapıldığı görüldü.

İstanbul Pendik’te Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak’ta bulunan iki katlı bir evin giriş katında gece 02.37 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan alevleri gören çevredekiler durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Anne evde yoktu, 4 çocuk mahsur kaldı

Olay sırasında anne S.S. (28), kızı E.N.Z.’yi (1) hastaneye götürmek için Ö.S. (2), M.A.Ç. (11), C.Ç. (9) ve Z.S. (5) isimli çocukları evde yalnız bıraktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine vatandaşlar çocukları güçlükle dışarı çıkardı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ö.S., M.A.Ç. ve C.Ç.’nin hayatını kaybettiği bildirildi. Entübe edilen Z.S. ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kurtarma anlarına ait görüntüler ortaya çıktı

Olay yerine ait yeni görüntülerde, vatandaşların evden çıkardığı bir çocuğa sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı anlar yer aldı. Görüntüler, yangının yarattığı ağır tabloyu gözler önüne serdi.

Anne gözaltına alındı, soruşturma sürüyor

Yangın sırasında evde olmadığı belirlenen anne S.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Dilersen haber için alternatif başlık önerileri de hazırlayabilirim.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.