Anneler Günü'ne doğru

Anneler Günü'ne doğru

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Çetinkaya,...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, evlatlarını vatan uğruna şehit veren anneler başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladığını belirtti.

Saygının, sevginin en fazlasını hak edenlerin anneler olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimiz, hoş görünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır. Bütün arzumuz, bütün çabamız annelerin yüreklerinin yangın yerine dönmediği, annelerin evlat acısı yüzünden gözyaşı dökmediği bir Türkiye'yi inşa etmektir. Peygamber Efendimiz, 'Cennet, anaların ayakları altındadır' demek suretiyle cenneti kazanmaya anneyi vesile kılmış, dinimizin kadına ve anneye verdiği önemi vurgulamıştır. Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamalı, gönüllerini hoş tutmalı ve hürmette kusur etmemeliyiz."

Kendirli ise mesajında, annelerin hayata gözlerin açıldığı ilk andan itibaren sevgisi, şefkati ve merhameti ile evlatlarını kuşatan en değerli varlıklar olduğunu ifade etti.

Toplum hayatının temel direği olan annelerin, Türk milletini oluşturan değerlerin vücut bulmasında, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında başrolde bulunduğunu belirten Kendirli, şöyle devam etti:

"Yerleri doldurulamayacak, değerlerini ölçmede hiçbir şeyin tartı olamayacağı, üzerimizdeki haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği annelerimizi, sadece bir gün ile sınırlı kalmayarak hayatımızın her gününde hatırlama bilinç ve vefasına sahip bir milletin fertleri olarak bu anlamlı günün annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkı sağladığına inanmaktayım. Bu vesile ile annelerimizden hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Tüm güzelliklere layık olan baş tacımız annelerimizin gününü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :