"Anneler Günü dolayısıyla çiçek satışları 2 kat arttı"

"Anneler Günü dolayısıyla çiçek satışları 2 kat arttı"

S.S Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Yazıcı: - "Anneler Günü dolayısıyla geçen yılın aynı dönemine göre, hem üretim hem de satışlarda 2 kat artış yaşandı. Anneler Günü sektörün yüzünü güldürdü"- "Önceki hafta 6 milyon TL değerinde

İSTANBUL (AA) - EDA FATMA TOPCU - Anneler Günü dolayısıyla rengarenk çiçekler, hem annelerin hem de kesme çiçek sektörünün yüzünü güldürecek.

Çiçek satışının en çok yapıldığı özel günlerden olan Anneler Günü'ne sayılı günler kala, çiçekçilerdeki hareketlilik de arttı.

S.S Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Muammer Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü dolayısıyla geçen yılın aynı dönemine göre hem üretim hem de satışlarda 2 kat artış yaşandığını ifade ederek, "Anneler Günü sektörün yüzünü güldürdü." dedi.

Sektör için en önemli günlerin başında Anneler Günü'nün geldiğine işaret eden Yazıcı, "Geçen yıla oranla üretim iklim dolayısıyla ikiye katlandı. Böyle bir sonuç bekliyorduk ancak satışlardaki artış bizler için de sürpriz oldu. Adet bazında baktığımızda Anneler Günü’nden önceki hafta 6 milyon TL değerinde 28-30 milyon dal çiçek satıldı." şeklinde konuştu.


- Anneler Günü'nde en çok satılan çiçek gül


Muammer Yazıcı, bu yıl gül üretiminin bol olduğunu ifade ederek, Anneler Günü’nde en çok rağbet gören ve satılan çiçeğin gül olduğunu söyledi. Yazıcı, gülün ardından en çok tercih edilenlerin kır çiçekleri olduğunu, kasımpatı ve papatyanın da en çok satılan kır çiçekleri arasında ilk sırada yer aldığını belirtti.

Şu anki üretim ve satış rakamlarına bakıldığında, sektör olarak 2017'den umutlu olduklarını dile getiren Yazıcı, 28 Eylül-1 Ekim 2017'de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek FAV Turkey Sebze Meyve, Kuru Gıda ve Kesme Çiçek Fuarı’nın, özellikle yabancı ziyaretçilerle, sektöre ivme kazandıracağını kaydetti.

Yazıcı, "FAV Turkey gibi organizasyonlar sektörün gündemde kalmasını sağlayacaktır. Özellikle yabancı katılımcı gruplar sektör için çok önemli. Hollanda, İngiltere, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Uluslararası katılım, sektörün büyümesine ve ihracatın artmasına önemli katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :