Anneler Günü

Anneler Günü

Kırşehir Valisi Şentürk ve Belediye Başkanı Bahçeci, mesaj yayımladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, bitmeyen özverileriyle en kıymetli değer olan annelerin, hayatta yerlerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağını belirtti.

Karşılıksız sevmenin, fedakarlığın ve feragatin en güzel örneklerini yaşayarak veren annelerin, aynı zamanda geleceğin teminatı, milletin varlığının güvencesi olduğunu vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza verdiği manevi değerlerle birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli kaynaklarıdır. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, gelenek ve manevi değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Yüce dinimizde cennetle müjdelenen annelerimize daima ve azami düzeyde ihtimam göstermek, hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını kendilerine bizzat hissettirmek, ebeveyne hürmet konusunda çocuklarımıza örnek olmak, büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milletimize emanet olan şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturan varlığın anneler olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Bahçeci de anne sevgisinin yerine koyulabilecek başka hiçbir değer olmadığını belirtti.

Bahçeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fedakar annelerimizi sadece bugünle sınırlı bir şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük hata olacağı düşüncesinden hareketle, onlara yılın her gününde hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüz fazlasıyla gösterilerek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler