Anne ve kızı birlikte mezun oldu

Anne ve kızı birlikte mezun oldu

Antalya'da birlikte girdikleri sınavları kazanarak Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 4 yıl öğrenim gören 43 yaşındaki anne Sevim Kaynar ve 22 yaşındaki kızı Sevhan Kaynar, beraber mezun olmanın mutluluğunu yaşıyor.- Anne Sevim Kaynar:- "Kız

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kazanan 43 yaşındaki anne Sevim Kaynar ve 22 yaşındaki kızı Sevhan Kaynar, fakülteden birlikte mezun oldu.

İstanbul'da yaşayan Orhan ve Sevim Kaynar çiftinin ilk çocukları olan Sevhan Kaynar, güzel sanatlar fakültasinin sınavlarına girmek için babasıyla Antalya'ya geldi. Bu sırada baba Orhan Kaynar eşi Sevim Kaynar'ı da tatil yapması için Antalya'ya çağırdı. Tatil için kente gelen Sevim Kaynar, kızının okuluna sınav başvurusu için gittiğinde kendisi de sınava girmeye karar verdi.

Anne ve kız birlikte girdikleri sınavda başarılı oldu. Anne Kaynar, fakültenin resim bölümüne başlarken kızı da heykel bölümüne kaydoldu. Okula birlikte giden ve ders aralarında biraraya gelen anne ve kızı, başarılı geçen 4 yılın ardından mezun oldu. Birlikte kep atan anne ve kızın şimdiki hayalleri ise birlikte yüksek lisans yapmak.

Anne Sevim Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseden mezun olduktan sonra en büyük hayalinin güzel sanatlar fakültesinde okumak olduğunu ancak daha önce birkaç kez sınava girmesine rağmen kazanamadığını söyledi. Kızının sınava girmesini fırsat bilerek şansını bir kez daha denediğini kaydeden Kaynar, "Sınavı anne kız birlikte kazanınca Antalya'ya taşındık. Antalya beraber okuma şansı verdi bize. Burayı da çok sevdik." dedi.

- "Evimiz öğrenci evi oldu"

Kızıyla aynı okulda okumanın farklı bir duygu olduğunu dile getiren Kaynar, "Kızımla aynı fakültede öğrenim görmek ve mezun olmak gurur verici. Anne ve kız aynı zamanda abla, kardeş ve ev arkadaşı gibi olduk. Evimiz öğrenci evi oldu. Bu da ikimizin de sanatsal üretimine çok katkısı oldu. Fakültede zaman zaman 'anne' diye bir ses duyuyordum. Bu da beni çok mutlu ediyordu" diye konuştu.

Bölüm birincisi olduğunu anlatan Kaynar, bundan sonra yüksek lisans yapmayı hedeflediğini dile getirdi. Eşinin büyük desteğini gördüğünü ifade eden Kaynar, eşinin kendilerine "Üç çocuk okutuyorum" gibi şakalar yaptığını kaydetti.

Çocukluk yaşlarından itibaren annesini resim yaparken gördüğünü ve onun sayesinde sanata olan düşkünlüğünün arttığını kaydeden Sevhan Kaynar, "Lisede seramik okumuştum. Annemin destekleriyle güzel sanatlara başladım. Okula ilk adımımı da son adımımı da annemle attım. 4 yılım çok güzel geçti. Keyifliydi. Her konuda bana destek verdi. Üniversite hayatımı kolaylaştırdı. Annemin de aynı fakültede öğrenim gördüğünü duyan arkadaşlarımdan 'Annenle mi okuyacaksın? Çok kötü' diye tepkiler aldım. Benim için ise tam tersiydi. Annemin farklı olduğunu onlara anlattım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :