Anne ve babasını 7 gün sırtında taşıyan Arakanlı mülteciye İHH'dan ziyaret

Anne ve babasını 7 gün sırtında taşıyan Arakanlı mülteciye İHH'dan ziyaret

Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kamplarına giden İHH gönüllüleri, Myanmar'dan kaçarken anne ve babasını 7 gün boyunca sırtında taşıyan Arakanlı mülteci Muhammed Eyüp'ün evini ziyaret etti

COX'S BAZAR (AA) - ÖMER FARUK YILDIZ - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüleri, Myanmar'daki şiddetten kaçarken anne ve babasını sırtında sepetle taşıyan fotoğrafıyla akıllara kazınan Arakanlı mülteci Muhammed Eyüp'ün evine bayram ziyaretinde bulundu.

Cox's Bazar'daki mülteci kamplarının olduğu bölgede bulunan evinde İHH gönüllülerini karşılayan Eyüp ve annesi Asya Hatun, Türkiye'den misafirlerini görmenin sevincini yaşadı.

Eyüp'ün annesiyle bayramlaşıp elini öpen yardım gönüllüleri, Asya Hatun'dan dua istedi.

Konuşmakta zorluk çeken Arakanlı mülteci anne, ziyaretçilerinin yakın ilgisine tebessümle karşılık verdi.

Daha sonra Eyüp, annesi ve babasını sırtında taşıdığı sepetleri ziyaretçilerine göstererek duygusal anlar yaşattı.

Ziyaretin ardından İHH ekibi, Eyüp'ü İHH'nin Cox's Bazar'daki kamp bölgesinde bulunan koordinasyon merkezine götürdü.

Burada Eyüp'e çay ve kek ikramında bulunan İHH gönüllüleri, Arakanlı genç ile tercüman aracılığıyla kısa süreli sohbet etti.

- O fotoğrafla hafızalara kazınmıştı

Geçen yıl ülkesinde Budistlerin baskı ve şiddetinden kaçmak zorunda kalarak Bangladeş'e sığınan yüzlerce Arakanlıdan biri olan Muhammed Eyüp, hasta haldeki anne ve babasını iki ayrı sepete koyup 7 gün boyunca taşımıştı.

Eyüp'ün anne ve babasını taşırken görüntülendiği fotoğrafı, uluslararası camiada akıllara kazınmış ve Türk yardım kuruluşları Eyüp'e el uzatmak için harekete geçmişti.

Cox's Bazar'daki kampa ulaştıktan 45 gün sonra babasını kaybeden Eyüp, felçli annesinin tedavisi için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmişti.

Eyüp'ün çağrısını karşılıksız bırakmayan Türk hükümeti, Arakanlı gencin annesini tedavi için kamp bölgesinde Türkiye Sağlık Bakanlığına ait sahra hastanesine götürdü.

Türk yardım kuruluşları da Eyüp ve annesinin ihtiyaçlarını karşıladı.

Evinde annesine bakmaya devam eden Eyüp, evine yakın yerde kamp bölgesinde bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) yemek dağıtım merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :