Anne kız birlikte mezun oldu

Anne kız birlikte mezun oldu

PAÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde okuyan anne ile kızı birlikte mezuniyet sevinci yaşadı- Anne Güngör: "35 yıl aradan sonra okumak kolay olmadı, ancak planlı ve sistemli çalışarak başardık. Umarım kadınlarımız beni örnek alırlar"

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde okuyan 58 yaşındaki Binnaz Güngör ile 27 yaşındaki kızı Simge Güngör birlikle mezuniyet sevincini yaşadı.

İzmirli evli ve 2 çocuk annesi Binnaz Güngör, 1980'de Buca Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandı. Güngör, bir süre okuduğu okulunu yarım bıraktı. Güngör'ün küçük kızı 27 yaşındaki Simge Güngör ise 5 yıl önce Selçuk Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümünden mezun oldu.

İngilizce Öğretmeni olmak isteyen Simge Güngör, tekrar sınava girdi ve PAÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazandı.

Bu gelişme üzerine kızının da büyük destek verdiği Binnaz Güngör, öğrenci affından yararlanarak 35 yıl sonra kızının kazandığı PAÜ'ye yatay geçişle kayıt yaptırdı.

Anne kız, aynı sınıfta yan yana okuyarak, İngilizce Öğretmenliği Bölümünden birlikte mezun oldu.

PAÜ'nün düzenlediği mezuniyet töreninde anne kız birlikte kep fırlatıp mezuniyet sevinci yaşadı.

Mezuniyet töreninde katılan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da anne ile kızını başarılarından dolayı tebrik etti.

- "Annemle gurur duyuyorum"

Simge Güngör, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, annesiyle gurur duyduğunu dile getirdi. Birlikte 5 yıl okuduklarını ve annesiyle gurur duyduğunu ifade eden Güngör, birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Göngör, "Çevremizde çok olumlu tepkiler ve destek gördük. Sınavlara hazırlanırken bazen annem beni, bazen de ben onu çalıştırdım. Mesleğe annemle birlikte atılmak istiyorum. Bu belki bir özel okul da olabilir. Annemle çok gurur duyuyorum." diye konuştu

Anne Binnaz Güngör ise, kızının desteğiyle yeniden üniversite yıllarına döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İngilizce bölümünü okurken bırakmak zorunda kaldım. Ev hanımı olarak yaşadım ve kızlarımı yetiştirdim. Büyük kızım doktor oldu. Küçük kızım Simge ise İngilizce öğretmenliğini kazandı. Af çıkınca ben de tekrar üniversiteye döndüm ve Pamukkale Üniversitesi'ne yatay geçişle kayıt yaptırdım. Hazırlık sınıfına kızımla birlikte başladık. 35 yıl aradan sonra okumak kolay olmadı, ancak planlı ve sistemli çalışarak başardık. Umarım kadınlarımız beni örnek alırlar. Kaç yaşında olursa olsunlar öğrenimlerini sürdürsünler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :