Anket sonuçlandı: İstanbullular Konyalı isimleri istiyor

Anket sonuçlandı: İstanbullular Konyalı isimleri istiyor

Anket sonuçlarına göre AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayları belirginleşmeye başladı. ASAL Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketlerde Konya'nın gururu Murat Kurum İstanbul'da ilk sırada yer aldı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, İstanbul ve Ankara'da yaptığı anket çalışmalarının sonuçlarını açıkladı.

İstanbul'da 2 bin 500 seçmene yöneltilen açık uçlu "Sizce AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?" sorusuna katılanların yüzde 25.6'sı eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yanıtını verdi. Onu yüzde 14.2 ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu takip etti.

Listeye Fahrettin Koca'da girdi

İstanbul'da en çok tercih edilen diğer isimler arasında ise Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu ve bir diğer Konyalı isim olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bulunuyor.

kurum1.jpg

Ankara kimi aday istiyor?

Ankara'da ise 2.000 seçmene yöneltilen aynı soruda yüzde 22.5 ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok birinci sırada yer aldı. Onu yüzde 12.0 ile Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Melih Gökçek takip etti.

Ankara'da tercih edilen diğer isimler arasında ise İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan bulunuyor.

kurum2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.