Ankara’yı sel vurdu! Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar suya gömüldü! Busenur Doğanay hayatını kaybetti

Ankara'da akşamüzeri başlayan kuvvetli sağanak hayatı felç etti. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, yollar göle döndü. Evini su basan 21 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti, ekipler mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Kentte çok sayıda ev ve işyerini su bastı, yollarda yoğun su birikintileri oluşurken bazı araçların suya gömüldü.

21 YAŞINDAKİ BUSENUR DOĞANAY ÖLDÜ

Sağanağın etkisi altındaki Ankara'nın Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi'nde binanın bodrum katında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Akşam saatlerinde yağmurun etkisi altına aldığı Keçiören ilçesinde su baskınları meydana geldi. Ani su baskının bir binanın bodrum katına dolması sonucu Busenur Doğanay (21) hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin uzun çalışması sonrası Doğanay'ın cansız bedeni çıkarılarak Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

VALİ ŞAHİN'DEN OLAY YERİNDE AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, binanın bir anda suyla dolduğunu belirterek, "Eksi 1'de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Komşusu çocuğun yardım talebini, sesini duyduğu için o da haklı olarak sinir krizi geçirdi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler, dalgıçlar herkes hemen buraya yönlendirildi. Dalgıçlar kapı kapalı olduğu için ve su belli bir seviyeye kadar çıktığı için kapıyı açamadılar. Pencereden girmeye çalıştılar. Suyun tahliyesi de bir kaç motorla yapılmaya çalışıldı. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1'in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Sağlık Bakanı Koca, “Ankara Keçiören'de, saat 17 civarındaki yoğun yağış sonucunda su baskınına uğrayan bir eve ulaşıldığında, bir kişinin hayatını kaybetmiş olduğu anlaşılmıştır. Kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Başımız sağ olsun.” dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ankara İl AFAD Müdürlüğümüze 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 221 ihbarda bulunulmuştur. Ekiplerimizin çalışmaları ile İvedik'te 8 vatandaşımız mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

YAŞLI KADIN EVİN CAMI KIRILARAK KURTARILDI

Ankara'yı adeta göle çeviren sağanak yağışın ardından oluşan sel bir binanın zemin katına doldu, evde bulunan yaşlı kadın evin camı kırılarak kurtarıldı.

Ankara'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Karaelmas Sokak'ta bulunan bir binanın zemin katında bulunan bir daireye dolmaya başladı. Ev içerisinde bulunan yaşlı kadının imdadına vatandaşlar yetişti. Su dolan dairenin camını kıran vatandaşlar yaşlı kadını boğulmaktan son anda kurtardı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Ankara'da akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Sağanak nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken bazı araçların yolda kaldığı görüldü. Cadde ve yollar, biriken yağmur suyuyla göle döndü. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde yağış nedeniyle yollar sel sularından etkilendi. Otobüslerin içlerine kadar su dolarken, birçok işyerini de su bastı. Yenimahalle ilçesinde Kuzeykent, Güventepe, Yahyalar, Demetevler; Keçiören'de ise Selçuklu Caddesi ve Etlik semti yağıştan olumsuz etkilendi.

KARŞIYAKA MEZARLIĞI SULAR ALTINDA KALDI

Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yenimahalle ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı sular altında kaldı.
Ankara’da öğle saatlerinden sonra aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yenimahalle ilçesinde sağanak yağışın ardından oluşan sel Karşıyaka Mezarlığını vurdu. Sel suları mezarlıkta tahribata sebep oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.