Ankara'yı gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar durmak yok

Ankara'yı gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar durmak yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları sona erdirmek için taraflara itidal çağrısı yaparak Türkiye'nin arabuluculuğa açık olduğunu belirtti. Ayrıca, 2024 yerel seçimler ve ekonomik durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasının ana başlıkları:

İsrail-Hamas Çatışmaları ve Türkiye'nin Arabuluculuk Teklifi

Erdoğan, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı ve taraflara itidal çağrısında bulundu. Aynı zamanda Türkiye'nin arabuluculuğa açık olduğunu belirtti. İsrail'de sivil yerleşimlerin bombalanması ve Gazze'deki masumların ölümüne karşı net bir duruş sergileyen Erdoğan, savaşın değil katliamın yaşandığını ifade etti. Türkiye olarak bölgedeki tarafları itidale davet eden Erdoğan, arabuluculuk dahil üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Cumhur İttifakı ve Yerel Seçimler

Erdoğan, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere de değindi. Türkiye'ye hizmet etmek isteyen herkese Cumhur İttifakı kapısının açık olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut belediyeleri daha güçlü bir şekilde elde tutmak ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere milleti gerçek belediyecilikle tanıştırmak amacıyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Ekonomide Enflasyon ve Tedbirler

Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere de değindi. Dünya genelinde enflasyonun bir sorun olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve onun yol açtığı sorunların üstesinden gelmek için bir programı uyguladıklarını ifade etti.

Ayrıca, halktan, fırsatçılara karşı mal ve hizmet alımlarında dikkatli olmalarını ve ahlaksız fiyatlamalara karşı mücadelede yer almalarını istedi. Hükümet olarak alınan tedbirlerin etkilerinin görülmeye başladığını ve emeklilere kasım ayında 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacağını da tekrar hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.