Ankara'nın kaçak besi çiftlikleri yıkıldı

Ankara'nın kaçak besi çiftlikleri yıkıldı

Sincan Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde yer alan Saraycık ve Yeni Çimşit mahallelerinde ruhsatsız olarak inşa edilen besi çiftliklerini iş makineleriyle yıktı. Başkan Murat Ercan, “Sincan bizim evimiz” dedi.

Sincan Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda kaçak yapılaşmaya karşı denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Saraycık ve Yeni Çimşit mahallelerinde gerçekleştirilen saha incelemeleri neticesinde, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren besi çiftlikleri tespit edildi.

Ankara'nın kaçak besi çiftlikleri yıkıldı

Belediye encümeni yıkım kararı aldı

Kaçak yapılar hakkında Sincan Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı verildi. Kararın ardından bölgeye giden belediye ekipleri, iş makineleriyle kaçak yapıları yıkarak bölgeyi temizledi.

Ankara'nın kaçak besi çiftlikleri yıkıldı

“Çevremizi korumak için yasal süreci işletiyoruz”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, kaçak yapılarla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sincan bizim evimiz. Halk sağlığını tehdit eden, hayvancılık bölgeleri dışında kalan ve ruhsatsız şekilde inşa edilen besi çiftliklerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. İzinsiz faaliyet gösteren tesisleri tek tek tespit ediyor, çevremizi korumak adına yıkım işlemlerini uyguluyoruz."

Ankara'nın kaçak besi çiftlikleri yıkıldı

Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sincan’da izinsiz yapıya, çevreyi kirleten hiçbir oluşuma müsaade etmiyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Çünkü Sincan hepimizin yaşadığı bir ev."

“Sincan bizim evimiz”

"Sincan bizim evimiz" sloganını yineleyen Başkan Ercan, kaçak yapılaşmaya karşı kararlı duruş sergileyeceklerini ifade ederek, vatandaşlardan da bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.