Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Malezya ve Japonya saldırıyı kınadı

KUALA LUMPUR (AA) – Malezya Başbakanı ve Japonya Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınayarak, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, resmi Twitter hesabında yayımladığı mesajda, Malezya hükümeti olarak terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Necip mesajında, "Bu hain saldırı nedeniyle, Türkiye halkına ve özellikle de olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

Japonya Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde, Dışişleri Bakanlığı Basın Sekreteri Yasuhisa Kawamura’nın saldırıyı kınayan basın açıklamasına yer verildi.

Açıklamada, "Ankara'da meydana gelen, pek çok insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan intihar saldırısında, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” denildi.

Terörün hiçbir şekilde haklı bir dayanağının olamayacağı vurgulanan açıklamada, Japonya'nın bu tür terör eylemleri kınadığı ve Türkiye ile dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :