Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ege Bölgesi'nde çeşitli kurumlar, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları nedeniyle açıklama yaparak dayanışma çağrısında bulundu

İZMİR (AA) - Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları nedeniyle İzmir, Manisa, Uşak ve Aydın'daki baz sivil toplum kuruluşları dayanışma çağrısı yaptı.

İzmir Barosu üyesi avukatlar İzmir Adliyesi protokol girişinde "Terörü lanetliyoruz" pankartı açarak saygı duruşunda bulundu. Oturma eyleminin ardından açıklama yapan Baro Başkanı Aydın Özcan, terör eylemleri nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisini ve vatandaşı yitirmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Toplumun tüm kesimlerine birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yapıyoruz. Terörü kimden gelirse gelsin lanetliyoruz" dedi.

Özcan, eylemleri gerçekleştirenlerin bir an evvel bulunmasını ve cezalandırılmasını, arkasındaki güçlerin aydınlatılmasını istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütleri ile teröre karşı sokağa çıkmalıyız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ile teröre karşı birlik ve dayanışma içinde olmaya hazırız. Çok üzüntülüyüz. Terör eylemlerinde değerlerimizi yitiriyoruz. Dayanışma içinde, hep birlikte karşı durarak terörü bitirebiliriz."

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında, İnsanlıkla, vicdan ve ahlaki hiçbir değerle ilgisi olmayan bu saldırıların toplumu derinden yaraladığını aktararak, şöyle dedi:

"Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden bir bütün olarak hareket edip terörü lanetleme, yok etme adına birlik olmamız gerektiği ortadadır. Bundan önce yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi tüm vatandaşlarımızla sağduyulu hareket ederek bu amaca varmak zorundayız. Aynı şekilde yöneticilerimizin de bu tavır içinde hareket ederek vatandaşın bütünlüğünü sağlamak adına ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini hatırlatırız. Biz avukatlar olarak hain terör örgütlerine karşı bütünlüğümüzü koruyarak dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir terör örgütü önünde boyun eğdirilmeyeceğini, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuva-i Milliye ruhuyla işbirlikçilerine ve terör örgütlerine gereken cevabı vermek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi istiyorum.”

Bazı siyasi parti üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir grup Urla ilçesinde terör saldırısını kınadı. Saldırıda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunan grup adına yapılan açıklamada, "Terör kimin tarafından gelirse gelsin, kimin için yapılırsa yapılsın bir insanlık suçudur. Hiç kimse Türkiye’de yaşayan insanların birbirine düşecekleri hayalini kurmasın. Bir yıldır birlikte yaşayan, bin yıllık dost, Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkı birbirilerine sarılarak yaralarını saracaktır. Hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yararlılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

- Uşak ve Aydın'da tepkiler

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Kuş, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısının amacına ulaşamayacağınız kaydederek, şunları belirtti:

"Hainler ve şer odakları, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacak. Devletimiz ve milletimiz, ülkemizi kana bulamaya çalışan hainlere gerekli cezayı mutlaka verecek. Hiç kimse Türkiye'nin gücünü ve sabrını ölçmeye kalkmasın. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler en kısa zamanda tespit edilerek gereken her ne ise yapılacaktır."

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken de Aydın İnciri'nin AB Coğrafi İşaret Tescili Belge töreninin Ankara’daki terör olayları nedeniyle ileri bir tarihine ertelendiğini bildirdi.


Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :