Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

KGC Başkanı Özdemir ve SÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin Ankara'daki terör saldırısını kınadı

KONYA (AA) - Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamda, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı anımsattı.

Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumuyla terörün son çırpınışları olduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kararlı tutumdan vazgeçilmemeli, terörün kanlı eylemlerini önleyecek güvenlik önlemleri alınmalı, istihbarat daha dikkatli olmalıdır. Savaşın kazananı olmayacağı gibi, terörden de hiçbir kazanım elde edilemeyecektir. Ülkemiz üzerinde emelleri olanların güdümündeki bu hainlerin bir an önce bulunması ve en büyük cezalara çarptırılması toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi bizim de en büyük isteğimizdir. Önceki akşam Türkiye’nin kalbinde yaşanan bu kanlı eylemde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Rektör Şahin de Ankara'daki saldırıyla terörün, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin kamu düzenine ve milletin huzuruna yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hem askeri personelimizi hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan, ülkemizin ve milletimizin huzuruna bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları, insanlık suçu olarak nitelendiriyor, bu eylemi gerçekleştiren ve saldırının arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum. Taşeron terör örgütü ve perde arkasındaki destekçileri şunu çok açık şekilde bilmelidir ki, bu tür saldırılar bizlerin kararlılığını artırmakta, milli birlik ve beraberlik şuurumuzu daha da güçlendirmektedir. Saldırıda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımızın ise bir an önce sağlığına kavuşmalarına temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :