Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybedenlerden altısı için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi- Yan yana toprağa verilen Nusrettin Can Çalkınsın ve Zeynep Başak Gülsoy'un anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılarak ağladı- Elvin Bu

ANKARA (AA) - Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden altısı için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Başkentte 13 Mart akşamı gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden lise öğrencileri Destina Peri Parlak, Atakan Eray Özyol, Dorukhan Yusuf Özdemir, üniversite öğrencileri Elvin Buğra Aslan, Zeynep Başak Gülsoy ile 67 yaşındaki Fehmi Çetinkaya'nın naaşları Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi.

Terör saldırısının kurbanlarından Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak'ın tabutunun önüne beyazlar içindeki fotoğrafı, üzerine ise duvak ve Beşiktaş atkısı konuldu. Destina'nın annesi Hacer Parlak, gözyaşları içinde, "Bu dünya çok kötü annem. Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra. Kızım duy sesimi, kalk ne olur, 'ben iyiyim' de. Sensiz nasıl nefes alacağım" sözleriyle kızına son kez seslendi. Parlak, kızının tabutu başında fenalık geçirdi. Arkadaşları da Destina'nın tabutu başında gözyaşı döktü.

Özel Matfen Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dorukhan Yusuf Özdemir'in tabutuna da basketbol genç takımında kaptanlığını yaptığı Altınel Spor Kulübü'nün forması konuldu.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol'un tabutunun başında ağlayan annesi, güçlükle ayakta durabildi. Özyol'un annesi, "Kim verecek yavrumun hesabını, nasıl koydular tabutun içine, nasıl bir ateştir bu Allah'ım yardım et. Yavrum ne yaptı size soruyorum" sözleriyle feryat etti.

Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy'un Türk bayrağına sarılı tabutuna, beyaz duvak ve kırmızı karanfil konuldu. Ayakta durmakta zorlanan anne, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümü 1. sınıf öğrencisi Elvin Buğra Aslan'ın cenaze törenine Gençlerbirliği futbolcuları İrfan Can Kahveci ve Ahmet Çalık ile Gençlerbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarları katıldı. Gençlerbirliği ve Fenerbahçe altyapılarında futbol ve basketbol oynayan Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Gençlerbirliği forması ve atkısı bırakıldı. Törenin ardından Aslan'ın tabutu, tekbir sesleriyle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Cenaze törenine bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı. Cenaze törenine katılımın fazla olması nedeniyle cami girişine pek çok araç alınmazken, çok sayıda vatandaş da camiye yürüyerek geldi.

- Evladını kaybeden imamdan "birlik" çağrısı

Öte yandan cenaze namazını kıldırdıktan sonra topluluğa seslenen Karşıyaka Camisi imamı Münir Özcan, kendisinin de evladını belli bir yaşa geldikten sonra kaybettiğini söyleyerek, "Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarını çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de evladımı kaybettim" dedi.

Özcan, zalimler tarafından öldürülen masumların mahşer günü söz sahibi olacağını ve Allah'ın huzurunda haklarını almak için hazır bulunacaklarını ifade ederek, "Burada acı çekenlerin acısı geçici olacak. Fakat ebedi olan hayatta o zalimler, ebediyen cehennemde kalacaklar. Rabbimiz, 'biz' bilincimizi, birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizler de fırsat vermeyelim. Devletimiz ve milletimiz daim olsun" diye konuştu.

Öğle namazın müteakip kılınan cenaze namazında, hayatını kaybedenlerin yakınları arasında bulunan bazı kadınlar da saf tuttu. Cenaze namazları Karşıyaka Camisi'nde kılınan 6 kişi ile Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınan üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ve esnaf Cemal Özdiker'in cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile arkadaşı Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy'un cenazeleri yan yana toprağa verildi. Çalkınsın'ın kabrine Trabzonspor forması bırakıldı. İki arkadaşın anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılarak ağladı.

Ankara'daki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :