Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: - "ABD ve İsrail, terörist piyonlarını kurtarmak ve Türkiye'yi yeniden PKK ile müzakere masasına oturtmak için teröre başvuruyor"- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu:- "Milletimizin bekasına kasteden bu tür saldır

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ve İsrail'in, "terörist piyonlarını kurtarmak ve Türkiye’yi yeniden PKK ile müzakere masasına oturtmak için" teröre başvurduğunu öne sürdü.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bölücü teröre karşı devlet ve milletçe topyekun mücadelenin şart olduğunu bildirdi.

"Korkmuyoruz, kararlıyız" diyen Perinçek, şunları kaydetti:

"Dün Ankara'daki bölücü terör saldırısı, Türkiye düşmanı, halk düşmanı bir eylemdir. ABD, 'kara gücüm' diye belirttiği PKK terör örgütünü canlı bombalarla Türkiye'nin üzerine sürmüştür. Bu saldırıyla doğrudan doğruya halk hedef alınmıştır. Halkımızı korkutmak ve bölünmeye razı kılmak istiyorlar. Öte yandan ısrarla sürdürülen canlı bombalı terör eylemleri, bir kaos planına da işaret etmektedir.

ABD ve İsrail PKK'yı hendekten kurtaramayacak. TSK'nın, polisimizin ve köy korucularımızın kahramanca ve fedakarca mücadelesi sonucu PKK terör örgütü hendeklere gömülmektedir. Bu durumda ABD ve İsrail, terörist piyonlarını kurtarmak ve Türkiye’yi yeniden PKK ile müzakere masasına oturtmak için teröre başvuruyor.

ABD ve İsrail Türk milletini tanımıyor. Patlattıkları bombalar bütün milletimizi birleştiriyor ve Türkiye’de bir kararlılık oluşturuyor. Türkiye, kesinlikle ABD ve İsrail planlarına teslim olmayacaktır. Hiç kimse Türkiye’yi PKK ile yeniden müzakere masasına oturtamaz."

Perinçek, konuşmasında, bölücü teröre karşı mücadelenin kesin ve kalıcı başarıya ulaşması için Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile hem güvenlik hem de ekonomi alanlarında işbirliğinin şart olduğunu vurguladı.

Perinçek, şöyle devam etti:

"Bölücü teröre karşı hukukun bütün olanakları kullanılmalıdır. Eğer PKK’yı Meclis'e sokarsanız Ankara’da bombalar patlar.
Eğer PKK’ya belediye olanakları tanırsanız, Güneydoğumuzda mayınlar patlar, haraçlar toplanır, yol kesilir. Eğer milletvekili sıfatını taşıyanlar canlı bomba patlatanların cenaze merasimlerinde sahne alırsa yeni canlı bombacılara cüret verilir. Türkiye vatan bütünlüğü ve yurtta barış için bölücü teröre karşı bütün hukuki olanakları değerlendirmelidir. Bölücü teröre özgürlük tanınamaz. Milletimiz Meclis'te PKK istemiyor."

- YBÜ Senatosu'ndan kınama

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Senatosu da Rektör Prof. Dr. Metin Doğan'ın teklifi üzerine saldırının kınanmasını görüştü. Teklifi oybirliğiyle kabul eden Senato, saldırıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Türk Milleti olarak acımız büyüktür. Menfur saldırıda yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu vesile ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu olarak terörü, terör destekçilerini lanetliyoruz. Milletimizin bekasına kasteden bu tür saldırılar karşısında bile terör örgütlerine sempati kazandırmaya yönelik açıklamalar yapan, bu acıdan kendilerine ikbal ve menfaat devşirmeye çalışan herkesi şiddetle kınıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :