Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, saldırının gerçekleştirildiği alana karanfil bıraktı

ANKARA (AA) - Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, başkentteki terör saldırısının gerçekleştirildiği alana, hayatını kaybedenler anısına karanfil bıraktı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkan Yardımcısı Mikdat Özkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve beraberindekiler, patlamanın gerçekleştiği Merasim Sokağı'na gitti.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yargıtay Başkanı Cirit, yaptığı açıklamada, hain terör saldırısının milleti derinden yaraladığını ve üzüntüye gark ettiğini söyledi.

"Terör saldırısını gerçekleştirenler şunu bilsinler ki bu istedikleri amaca, milletimizin kararlı duruşu, birliği, beraberliği ve devletimizin gücüyle ulaşamayacaklardır" diyen Cirit, şöyle konuştu:

"Kendi anaforları arasında yok olup, gideceklerdir. Bu saldırı milletimizin birlik ve beraberliği, birlikte yaşam arzusu ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Ülkemiz son yıllarda terörden çok çeken, mağdur olan ülke olmasına rağmen güvenlik ve özgürlük dengesini evrensel hukuk kuralları içerisinde devam ettirmekte ve bu amaca ulaşmak içinde elinden geleni yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, bunu kimse yıkamaz, ortadan kaldıramaz."

Danıştay Başkanı Güngör de hain terör saldırısını lanetlemek amacıyla toplandıklarını belirtti.

Saldırıları gerçekleştirenlerin, milletin kararlı iradesi ve devletin kudreti karşısında karanlık emellerini gerçekleştirme imkanı bulamayacağını vurgulayan Güngör, "Yargı mensupları olarak her zaman hukukun üstünlüğüne inanmış, terörle mücadeleyi de hukuk içerisinde gerçekleştiren anlayışa sahibiz, bu anlayışımız devam edecektir. Devletin gücü, kudreti karşısında karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu gibi günleri bir daha yaşamamak dileğiyle" şeklinde konuştu.

Sayıştay Başkan Yardımcısı Özkan ise birlik ve beraberliğe yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlar da acil şifalar dileyen Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, daha sonra alandan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :