Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

YBÜ Senatosu terör saldırısını kınadı

ANKARA (AA) - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Senatosu, Ankara’daki terör saldırısını lanetledi.
YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan’ın çağrısıyla toplanan üniversite senatosu, oy birliğiyle aldığı kararla, terör saldırılarını ve saldırılar karşısında sessiz kalanları kınadı.
Prof. Dr. Doğan tarafından yazılı açıklamayla duyurulan senato kararında, Ankara'daki alçakça saldırının yeri ve zamanlaması dikkate alındığında, hedefin sadece Türk Silahlı Kuvvetleri olmadığı, bu saldırıyla milletin huzuru ve devletin bekasına kastedildiğinin anlaşıldığı belirtildi.
Teröristlerin ve onların işbirlikçilerinin, bu saldırılarla Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini bozmayı, toplumsal çatışma yaratarak, Türkiye'nin özellikle son dönemde bölgede ve uluslararası alanda sahip olduğu itibarın içerde ve dışarıda sorgulanmasını temin etmeyi amaçladıklarının dile getirildiği kararda, şöyle denildi:
"Bu saldırılar, söz konusu şer odaklarının arzuladığı şekilde, asla bizleri umutsuzluğa sürüklememeli, birlik ve beraberliğimize halel getirmemeli; aksine birliğimizi perçinlemeli, sadece Anadolu’da değil bizimle tarihi, kültürel ve dini ortak paydaya sahip olan geniş coğrafyada yaşayan insanlarının hasretle beklediği gibi ülkemizin ve milletimizin şanını, gücünü her alanda yükseltmek üzere azmimizi, kararlılığımızı, imanımızı çalışmalarımızı arttırmalıdır."
Kararda, bu saldırılar karşısında asıl üzücü olanın, ülkenin sunduğu türlü fırsatlardan istifade edip bu sayede çeşitli resmi veya sivil kurum ve kuruluşlarda söz sahibi olan akademisyen, yazar, siyasetçi ve bürokratlar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve bir kısım medyanın bu vahşete seyirci kalmaları olduğu kaydedilerek, "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, Ankara’da sivil, masum gözetilmeden sergilenen bu menfur terör saldırısını lanetliyor, direkt ya da dolaylı teröre ve terör örgütlerine destekçi olan herkesi ve her kurumu şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :