Ankara'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara'daki terör saldırılarına tepkiler

Başkentteki terör saldırısı, birçok ülke tarafından kınandı

VİLNİUS/STOCKHOLM/OTTAWA/TİFLİS (AA) - Ankara'daki terör saldırısı, birçok ülkenin liderleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Saldırıya tepki gösteren Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, resmi Twitter hesabından, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu, korkunç bir eylemdir. Türkiye ile birleşmiş durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Litvenya Başbakanı Algirdas Butkevicius de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İçten gelen dualarım ve düşüncelerim Ankara'da terör olayında hayatını kaybedenlerledir. Kurbanların yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

- Gürcistan

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, terörü şiddetle kınadığını, Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Cumhurbaşkanlığın resmi internet sitesinde yayımladığı mesajda, "Ankara'da çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına bir daha neden olan terör eyleminden dolayı şoktayım. Gürcistan terörü şiddetle kınıyor, Türk halkıyla dayanışma içindedir ve yanındadır. Ölenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyorum" ifadelerine yer verdi.

- Estonya

Estonya Başbakanı Taavi Röivas da resmi Twitter hesabından, "Hiçbir şey Ankara'daki barbarca yapılan terör eylemini haklı bulamaz" yazdı.

Röivas mesajında, "Ahmet Davutoğlu ve Türk halkına en içten başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- İsveç

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, resmi Twitter hesabından "Ankara'da ölümcül bir saldırı daha. Bu şiddet çemberi durdurulması lazım. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum" yazdı.

- Kanada

Kanada Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Kanada, Ankara'da meydana gelen son ve anlamsız saldırı karşısında dehşete kapılmıştır. Tüm duygularımızla, dostumuz ve müttefikimiz olan Türkiye'nin yanındayız" denildi.

Öte yandan Kanada Dışişleri Bakanlığı Türkiye'den de sorumlu Avrupa-Avrasya Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Alex Bugailiskis de saldırının ardından Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı telefonla arayarak bakanlığının ve hükümetin taziyelerini iletti.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Kanada vatandaşlarından Kızılay başta olmak üzere, terör saldırısı ihtimali olan bölgelerden uzak durmaları istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :