Ankara'da yetim çocuklara karne şenliği

Ankara'da yetim çocuklara karne şenliği

İHH İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen şenlikte, yetim çocuklar aileleriyle piknik yaptı

ANKARA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ankara'daki yetim çocuklar için karne şenliği düzenledi.

Pursaklar Avrupa Birliği Parkı'ndaki şenliğe, yurtdışından eğitim almak için Türkiye'ye gelen öğrenciler, yetimler ve aileleri katıldı.

Şenlikte aileleriyle piknik yapan çocuklara, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin patlamış mısır ve pamuk şekeri ikramlarının yanı sıra İHH ve çeşitli sponsorlar tarafından çeşitli oyuncaklar dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara sorumlusu Mustafa Sinan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen etkinliğe bu sene de yaklaşık 600 kişinin katıldığını belirterek, böylece kardeşlik, birlik ve beraberlik tohumlarının atıldığını söyledi.

Her sene babası vefat eden yetim çocuklarla buluştuklarını dile getiren Sinan, "Bütün Ankara'daki yetimlerimiz için yetim günleri kapsamında şenlik düzenliyoruz ve ramazan ayının 15. günü iftar programı veriyoruz. İftar proğramımız, binlerce kişiyi kapsayan kalabalık bir organizasyon şeklinde gerçekleşiyor. Bütün yetimlerimizi her zaman takip ediyor, onlara her türlü imkanı sunuyoruz. Sadece yetimlerimizi değil, 30-40 ülkeden eğitim almak için gelen çocuklarımızı da bu etkinliğe davet ediyor, böylece ümmet kardeşliği ve müslümanların kaynaşmasına vesile oluyoruz." dedi.

Sinan, yetim kardeşliği kapsamında gerçekleşen etkinliklerin, çocukların ufkunu açtığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, birlikte yemek yiyor, top oynuyor, hep beraber eğleniyor, böylece kardeşliğin ne demek olduğunu öğreniyorlar. Yeni dostluklar, birliktelik ve güzellikler oluşuyor. Aslında piknik ve karne şenliğimizin amacı birbirimize karşı ısınma programlarıdır. Küçük çocuklarımıza bu manevi duyguyu aşılamak istiyoruz. Bu dünyada yetimlerin de olduğunu ve büyüdükleri zaman bu faaliyetleri hatırlayıp her zaman yardımlaşma duygusu taşısınlar istiyoruz. Biz çocuklarla ne kadar çok ilgilenirsek, dünyada bu insanların sayısı çoğalır ve zulüm, haksızlık aşağı seviyelere iner."

- İHH çatısı altında "yetim" olmayı unutuyorlar

Pikniklere iki senedir katılan 17 yaşındaki Hilal Yıldırım, 2 sene önce babasını kaybettiğini belirterek, "Dayanışma, kaynaşma duygularını yaşadığımız bu şenliklere katılmaktan zevk alıyorum. Her ailenin farklı bir durumda yaşadıklarını, zorluklarını ve hayata bağlanmalarını öğrenmiş oluyorum. Bu etkinlikler bir nevi hayatla yüzleşmemizi sağlıyor, ben çok memnun kalıyorum." diye konuştu.

Yıldırım, İHH'nın bütün etkinliklerine katıldığını ve her seferinde çeşitli dersler aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çoğu kişinin annesi veya babası yok. Ailesini hastalıktan, trafik kazasından veya çeşitli nedenlerden kaybetmiş, diğer yandan bazılarının durumu iyiyken diğerinin durumu kötü olabiliyor ve psikolojik olarak kendini kötü hissedebiliyor. Ben de bütün bunları görüp kendime pay çıkarıyorum. Babamı trafik kazasından kaybettim, başka bir arkadaşım babasını hastalık nedeniyle beş ay sonra kaybediyor. Babalarımızın yokluğu nedeniyle kimisine yardımcı olan insanlar olurken, kimsenin yardım etmediği insanlar da olabiliyor ama burada herkes birbirine yardım ediyor. 'Düşenin dostu olmaz' derler, bu bana çok ters geliyor, burada hepimizin dostu oluyor. Herkes birbirine dost olmalı çünkü insani açıdan yoldan geçen biri size tebessüm ediyorsa bu sadakadır."

Babasını kaybettikten sonra babasının elinden tutan çocukları gördüğü zaman içinin burkulduğunu, en azından annesinin ve kardeşlerinin yanında olduğunu düşünüp şükrettiğini dile getiren Yıldırım, İHH çatısı altında kardeşliği yaşadıkları için çok mutlu olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :