Ankara'da yaz yağmurunun bilançosu ağır oldu! İlk belirlemelere göre Taha Öztürk öldü, yaralılar var

Ankara’da öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağmur ve fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, minare devrildi caddeler sular altında kaldı. Bir inşaatın kolon devrildi, Taha Öztürk öldü, 2 kişi yaralandı. Camları kırılan okulda 4 öğrenci yaralandı

Meteorolojinin uyarılarının ardından Ankara’da öğleden sonra etkisini artıran sağanak ve fırtına hayatı felç etti. Şehrin farklı noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, caddeler sular altında kaldı.
Ankara'da öğle saatlerinde başlayan yağış önce sağanağa ardından da fırtınaya neden oldu. Yağış hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Ankara'nın çeşitli noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar ve minare devrildi. Ankara Adalet Sarayı’nın ise tavanı çöktü. Mazgalların tıkanmasıyla caddeler sular altında kaldı. Başta Çankaya ilçesi olmak üzere Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Sincan ve Etimesgut'taki yollarda mahsur kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

aa.jpg

Şehrin en yoğun noktalarında metrelerce su birikintisi araç geçişlerini imkansız hale getirdi. Göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadı. Çatılarda ve otomobillerde meydana tahribatlar maddi hasara sebep oldu.

AFAD'DAN ÇANKAYA AÇIKLAMASI: OKULUN CAMLARI KIRILDI 4 ÖĞRENCİ YARALANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara'da yaşanan sel sonrası bir caminin minaresinin çöktüğünü ve Çankaya ilçesinde camları kırılan bir okulda yaralanan 4 öğrencinin hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Ankara'da yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle bir caminin minaresi çökerken, Çankaya ilçesinde camları kırılan lisede bulun 4 öğrenci yaralandı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Ankara'da yaşanan yoğun yağış nedeniyle Altındağ ilçesinde Ulu Cami'nin minaresi çökmüş, AFAD ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

mm.jpg

İNŞAATTA KOLON DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Ankara'da etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınada Yenimahalle ilçesinde bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Ankara’da fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin stajyer mühendis olduğu ortaya çıktı.


Ankara Valisi Vasip Şahin, yaşanan sağanak ve fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Edinilen bilgiye göre hayatını kaybeden kişinin stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk (21) olduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan Ege Kıratlı (21) ve Emre Çetin’in (22) de stajyer olduğu öğrenildi.

SAĞANAK CADDE VE SOKAKLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Başkent'te bir anda bastıran yağmur cadde ve sokakları göle çevirirken, dükkan ve araçlar sular altında kaldı.

Ankara'da etkili olan sağanak ve fırtınada dükkanlar ve araçlar sular altında kaldı. Çankaya ilçesi Marmara Sokak ve Süleyman Sırrı Caddesi kesişimi yağmur suyu nedeniyle trafiğe kapanırken, bölgede bulunan dükkanlar kullanılamaz hale geldi. Cadde üzerinde bulunan rögar kapakları itfaiye ve bölge esnafının uğraşları sonucu açıldı.

"DÜKKAN İÇİNDE YAŞLI BİR TEYZEYİ ALIP DIŞARI ZOR ATTIM"

Henüz iki ay önce aynı bölgede su baskını yaşandığını ve dört ayda bir olayın tekrarlandığını dile getiren esnaf Özkan Arlı, "Artık bu dükkanlara sigorta bile yapılmıyor. Buraya kanal yaptılar, "Bu bölgeyi bir daha sel basmayacak" dediler. Dükkana para harcayıp masraf yaptık, halimizi görüyorsunuz. Depoları su bastı, tüm malzememiz gitti. Dükkan içinde yaşlı bir teyzeyi alıp dışarı zor attım. Şirketin aracı sular altında kaldı. Burada yağmur yağmasa bile Hacettepe'den, Çankaya'dan gelen su bu bölgeye akıyor. Geçen sefer su bastığındaki masrafımız 150 bin TL'ydi, bu sefer daha fazla olacağını düşünüyorum" dedi.

"YÜKSEK BÖLGELERDEN GELEN SU BURAYA DOLUYOR"

Yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının bölgede biriktiğini belirten esnaf Engin Uysal, "Burası kronik bir hal aldı. Her yağmur yağdığında su basıyor. Belediye yetkilileri geliyor fakat bir çözüm bulunamadı. Burası çukur bir bölge olduğu için yüksek bölgelerden gelen su buraya doluyor. Bir ay önce yine su basmıştı fakat bu sefer yağmur daha şiddetliydi. Kum torbaları yaptırdık fakat bir işe yaramadı" diye konuştu.

adliyeankara.jpg

ANKARA ADLİYESİ’NDE TAVAN ÇÖKTÜ
Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nun tavanı çöktü.
Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nun yaşanan yoğun fırtınanın etkisiyle tavanı çöktü. Yaşanan kazadan sonra adliye personelleri güvenlik önlemleri nedeniyle odaya giriş ve çıkışları geçici süreliğine kapattı.

a.jpg

FIRTINA BİR AĞACI YERİNDEN SÖKTÜ

Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak bir ağacı yerinden söktü. Gövde kısmından kopan ağacın yola devrilirken, trafikte zor anlar yaşandı.

Çankaya ilçesi İncek Bulvarı'nda yol kenarında bulunan bir ağaç, şiddetli fırtınaya dayanamayarak devrildi. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, ortadan ayrılarak ikiye bölünen ağacın yola devrilmesi sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Ankara genelinde 200 kadar ağacın devrildiği öğrenildi.

CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ

Ankara'da öğle saatlerinde şiddetli fırtına ve sağanak bir caminin minaresinin devrilmesine neden oldu. Minarenin devrilme anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Altındağ ilçesi Önder Mahallesi’nde bir caminin minaresi şiddetli fırtınaya dayanamayarak devrildi. Minarenin devrilme anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Fırtınanın kent genelinde birçok yerde hasara sebep olduğu öğrenildi.

c.jpg

ÇANKAYA'DA RESTORANIN ÇATISI UÇTU

Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve sağanak bir restoranın çatısının uçmasına neden oldu.
Çankaya ilçesinde 1450. Sokak'taki bir restoranın çatısı şiddetli fırtınaya dayanamayarak yerinden söküldü. Havada uçmaya başlayan devasa çatı parçaları restoran önünde duran park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Şans eseri kazada can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, 8 araçta ve olayın yaşandığı dükkanda maddi hasar meydana geldi.

cc.jpg

"ŞU AN DÜKKANIN ÇATISI YOK"
Restoran çalışanı Abdurrahim Erdemlioğlu, "Biz arkadaşlarla içeride çalışıyorduk. Olay 20 saniye içerisinde gerçekleşti. Kapıya çıktığımızda tentelerin uçtuğunu gördük. Çok gürültülü bir sağanak vardı. Çok hasarımız var, karşılanmasını talep ediyoruz. Can kaybımız yok. 8-9 araç hasar gördü. Şu an dükkanın çatısı yok, kapattık. Tadilat yaptırıp tekrar işimizin başına geçeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.