Ankara’da vişne hasadı başladı

Ankara’da vişne hasadı başladı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde vişne hasadı başladı.Çubuk Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde vişne hasadı başladı.

Çubuk Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl vişne rekoltesinin geçtiğimiz yıla oranla çok iyi olduğunu söyledi.

İlçede bir milyon 500 bin vişne ağacı bulunduğunu vurgulayan Akbayrak, "Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla rekolte iyi. Vişnenin hepsi toplanırsa yaklaşık 30 bin tonun üzerinde bir vişne hasadı beklenmektir." dedi.

Yukarı Çavundur Güzelleştirme, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman Şahbudak, mahallelerinin ilçedeki vişne üretiminin büyük bir kısmının yapıldığı bölge olduğunu aktardı.

Üreticiyi desteklemek için vişne suyu ve reçeli üretim tesisinin ilçede açılması gerektiğine işaret eden Şahbudak, şunları söyledi:

"Bundan 20-25 yıl öncesinde günlük 150 ton civarında sadece bu mahallede vişne satışı oluyordu. Şimdilerde ise bu oran 30 tona kadar düştü. Bu yıl bakımı yapılan bahçelerde rekolte yüksek, yalnız fiyatlar düşük. Belli maliyetlerde çiftçiye kolaylıklar sağlanması lazım. En az şuanda vişnenin ilk etapta kilogram fiyatı 2,50 lira olması lazımdı. Ayrıca ilçemize bir vişne suyu fabrikasının yapılması gerekiyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :