Ankara'da TUSAŞ Helikopteri Düştü: Emekli Albay Hayatını Kaybetti
Ankara’nın Sincan ilçesinde TUSAŞ’a ait eğitim helikopterinin düşmesi sonucu pilot emekli albay hayatını kaybetti, 1 asker yaralandı.
Ankara-Eskişehir kara yolu Temelli mevkiinde bir helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle araziye düşerek kaza kırıma uğradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesine rağmen helikopterde bulunan bir personelin hayatını kaybettiği, diğerinin ise yaralandığı belirlendi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Açıklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada acı haberi detaylandırdı. Bakan Gürlek, TUSAŞ’a ait helikopterde bulunan Pilot Emekli Albay Yasaözden Bakkal'ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve TUSAŞ camiasına başsağlığı diledi. Kazada yaralanan Hava Kuvvetleri personeli Binbaşı Bilgehan Kurtoğlu için de acil şifalar temennisinde bulundu.
Adli Soruşturma Başlatıldı
Kaza kırımın nedenine ilişkin geniş çaplı inceleme başlatıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ve olayın tüm yönleriyle adli açıdan titizlikle soruşturulduğunu ifade etti.