Ankara'da Temel Kazısı Paniği: 17 Katlı Bina Boşaltıldı, Yaklaşık 300 Kişi Mağdur
Ankara'nın Mamak ilçesinde bir inşaat temel kazısı sırasında toprak kayması yaşandı. Bitişikteki 17 katlı binanın zemininde kayma ve çevresinde çatlaklar oluşması üzerine, yaklaşık 300 kişinin yaşadığı 45 daireli bina güvenlik nedeniyle tahliye edildi.
Ankara'nın Mamak ilçesinde devam eden bir inşaatın temel kazma çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması, bitişikteki 17 katlı bir apartmanda büyük paniğe yol açtı. Zemininde kayma ve çevresinde derin çatlaklar oluşan 45 daireli bina, güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Yaklaşık 300 kişi geceyi akraba ve araçlarında geçirdi. Mağduriyet yaşayan bina sakinleri, yetkililerden inşaatın durdurulmasını ve sorunun çözülmesini talep etti.

Olay, Mamak ilçesi Duralı Aliç Mahallesi 981. Sokak'ta bulunan Deniz Sitesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 4 ay önce başlayan bir inşaatın temel kazısı sırasında bitişikteki yüksek katlı binanın zemininde kayma meydana geldi. Apartmanın çevresinde oluşan büyük çatlaklar tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.
45 daireli ve yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Deniz Sitesi, can güvenliği riski nedeniyle acilen boşaltıldı. Bina sakinleri gece boyunca büyük zorluk yaşayarak akrabalarının yanına sığınmak veya araçlarında sabahlamak zorunda kaldı.

“4 Aydır Diken Üzerinde Oturuyoruz”
Yaşanan panik ve tedirginliği dile getiren apartman sakinlerinden Buket Nayır, "Dün akşam misafirim vardı ve o bize zeminin kaydığını söyledi. Apar topar aşağı indik. Panik atak olduk, evlerde duramaz olduk. Bunun bir çözümü olması gerekiyor. 4 aydır diken üzerinde oturuyoruz. Bir an önce buraya müdahale edilmesini istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.
Gidecek yerlerinin olmamasından yakınan Fadime Kaya ise yaşadığı çaresizliği, "Binayı boşaltın diyorlar ama nereye gideceğiz? Kimse arayıp da hadi gelin bugün burada kalın demiyor. 45 daire, 300 kişi oturuyor bu binada. Nereye gitsin?" sözleriyle ifade etti. Kaya, "İmar müdürü 'Sıkıntı yok' diyor ama sıkıntı olmasa buralar neden yıkılsın? Gece neredeyse kalp krizi geçirecektim" diyerek tepkisini dile getirdi.

“Hiçbir Şekilde Dur Diyen Yok”
Apartman sakinlerinden Levent Erdoğan da sorunun inşaat başladığından beri devam ettiğini vurguladı. Erdoğan, "Dün geceden beri sorun yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi çatlaklar var inşaattan dolayı. Önce yolu çökertti, sonra binanın temelini yerinden oynattı. Dün gece de AFAD ekipleri, belediye, polis, itfaiye, tüm herkes buradaydı. Gece 3'e kadar burada perişan olduk. Bu inşaat başladı başlayalı bu sorunu yaşıyoruz. Hiçbir şekilde de dur diyen yok, sürekli çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Tahliye edilen bina sakinlerinin bekleyişi sürerken, yetkililerin sorunun çözümü ve inşaatın geleceği hakkında yapacağı açıklama merak konusu oldu.
Kaynak:
